of 65101 LinkedIn

Vergoeding privégebruik dienstauto moet stoppen

Gelderland moet stoppen met het vergoeden van de fiscale bijtelling voor privégebruik van dienstauto's. Vorig jaar heeft dat de provincie 428.000 euro gekost.
3 reacties

De provincie Gelderland moet het goede voorbeeld van Utrecht naleven en onmiddellijk stoppen met het vergoeden van de fiscale bijtelling voor privégebruik van dienstauto's. Vorig jaar heeft de provincie daar 428.000 euro voor betaald, in 2010 ging het om 330.000 euro.

Vergoeding

GroenLinks, de SP en de PVV dienen woensdag tijdens de Statenvergadering een voorstel in om direct te stoppen met de vergoeding voor gedeputeerden die privé in de dienstauto rijden.

Commissaris van de koningin
Begin dit jaar kwam de Utrechtse Commissaris van de koningin in de problemen toen de vergoeding voor de bijtelling aan het licht kwam. Utrecht besloot toen pijlsnel die vergoeding te schrappen.

Fiscale bijtelling
Sinds 2009 mogen gemeenten en provincies zelf bepalen of ze de fiscale bijtelling vergoeden. Dat blijkt meestal te gebeuren, omdat veel privéritjes van wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en commissarissen ook als werk worden gezien vanwege de contacten.

Privéritten
Maar, vindt SP-Statenlid Peter Lucassen, dat is niet eerlijk, want iemand met een leaseauto die op zaterdag voor de voetbalclub rijdt, moet dat ook gewoon als privérit opgeven. De fracties menen dat bestuurders hun reiskosten niet op de gemeenschap mogen afwentelen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door remco dijkstra (statenlid) op
bericht is niet correct. sinds verkiezingen werden de dienstautos niet meer prive gebruikt. De bedragen 428 is van jaren 2006-2009 (naheffing/afkoop belastingdienst) en de 330.000 is 110.000 per jaar van de jaren erna. Daar wordt nu ook een einde aan gemaakt, want voor woon-werk, nevenfuncties worden de dienstautos niet meer gebruikt, er worden geen privekm's meer gemaakt, dus de afkoop moet ook de deur uit of lager kunnen in overleg met de belastingdienst en een formalisatie van de verordening. Daarmee is Gelderland soberder dan elders en geven we het goede voorbeeld.
Door Jo op
Zo en de volgende is Jan Franssen!
Door Jan op
"All animals are equal but some animals are more equal than others." (G. Orwell)

Vacatures

Van onze partners