Advertentie

Vergoeding burgemeester Den Helder onder vuur

De maandelijkse vergoeding van 3200 euro die burgemeester Stefan Hulman van de gemeente Den Helder zou ontvangen als tegemoetkoming voor zijn dubbele woonlasten, is in het geding. De fractie van de Helderse PvdA kwam na een spoedberaad overeen dat het tegen dit collegebesluit is. Dit maakte vicevoorzitter Peter de Vrij woensdagochtend bekend.

24 december 2008

Niet verantwoordelijk
'De gemeente mag niet verantwoordelijk zijn voor de problemen die burgemeester Hulman heeft meegenomen na zijn verhuizing vanuit Rotterdam', vertelt De Vrij. 'We vinden wel dat we de burgemeester moeten helpen, maar vragen het college om met een constructieve oplossing te komen.'

 

Dubbele lasten
De gemeente Den Helder besloot vorige week dat Hulman met terugwerkende kracht sinds zijn aantreden 3200 euro per maand krijgt als tegemoetkoming voor zijn dubbele woonlasten. De tegemoetkoming zou van kracht blijven tot uiterlijk 1 augustus 2009 of eerder als hij zijn woning verkoopt. Dit besluit zorgde voor aardig wat ophef in de marinestad. Afgelopen weekeinde bekladden Heldenaren zelfs het stadhuis om hun ongenoegen kenbaar te maken.

 

Overdonderd
De Vrij zegt dat de PvdA-fractie vorige week overdonderd was door het besluit en daarom niet direct een standpunt had ingenomen. Uit een intern spoedberaad van afgelopen maandag bleek dat de partij grote moeite heeft met de vergoeding. Door het standpunt van de PvdA is hoogstwaarschijnlijk een meerderheid van de raad tegen het collegebesluit waardoor de vergoeding moet worden ingetrokken.

 

Rotterdamse huis
Hulman is afkomstig uit Rotterdam. Hij werd in augustus 2007 beëdigd als burgemeester van Den Helder. Zoals de wet voorschrijft heeft hij daar ook een huis gezocht, maar hij is er tot dusverre niet in geslaagd zijn woning in Rotterdam te verkopen. De vergoeding die hij zou krijgen, is gebaseerd op de netto-rentelast van zijn Rotterdamse huis.

NGB onderzoekt terugkeer van ambtswoning 09.12.08
De nieuwe burgemeester is een oude man 21.11.08

 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

keupe / grafisch intermediar

In Nederland is een ieder gelijk ook in tegenspoed het is van de gekke dat een nog wel in overheidsdienst werkende man een vergoeding ontvangt voor een veel voortkomend probleem en deze vergoeding ook nog eens ontvangt op onjuiste informatie. Het tweede reken ik trouwens aan als pure oplichting. In zijn functie is er maar een mogelijkheid. Oneervol ontslag en nooit meer een overheidsfunctie.
m.stofbergen
Te gek voor woorden, een BURGERVADER die belastinggeld gebruikt om zijn woonlasten te kunnen betalen. Er zijn zoveel ONDERDANEN die ook in deze tijd met dubbele woonlasten zitten en alles moeten doen om het hoofd boven water te houden en dan krijgt zo'n man een extra tegemoetkoming.Als de gemeenteraad dit goedkeurd dan zie je toch overduidelijk dat er met 2 maten gemeten wordt en dat het nederlandse rechtsbestel in alle geledingen korrupt is.En waag het niet om via een omweg deze in mijn ogen korrupte burgervader alsnog finacieel bij te springen.
Paulien
Kennelijk hanteert de Hulman een te hoge vraagprijs voor zijn oude woning. Als de netto rentelast 3200 euro is moet dat een aardig optrekje zijn. Als hij het huis voor de gewenste prijs verkoopt incasseert hij volgens de huidige markt teveel en dat meerdere betaalt de gemeenschap. Zolang hij het huis niet verkoopt subsidieert de gemeenschap zijn eventuele winstbejag. Hij verrijkt zich dus met gemeenschapsgeld. Heeft het college een onafhankelijke taxatie betrokken bij dit besluit? Er moet een redelijker oplossing denkbaar zijn.
Advertentie