Advertentie

Verf op de weg kunstwerk

In opdracht van ambtenaren schilderden studenten van de kuntsacademie de weg van het parcours van het WK wielrennen. De factuur voor schoonmaak van de weg was hoog.

12 april 2013

Dat was schrikken, zo vlak voor de start van het WK Wielrennen in Valkenburg. Over een lengte van kilometers waren diverse kleuren verf over de weg gesmeerd.

Het schoonmaken kostte een ton. Natuurlijk ging de politie op zoek naar de vandalen. Camerabeelden van auto’s van de vermeende daders werden getoond, publiek werd opgeroepen mee te doen aan de klopjacht. En toen werd het plotseling stil. Niet omdat de daders niet werden gevonden, maar juist omdat ze bekend werden. 

Het bleek een project van een aantal studenten van de kunstacademie die dat deden in opdracht van een ambtenaar van de provincie Limburg. De studenten hadden het parcours opgesierd in de kleuren van de regenboog, gebaseerd op de regenboogtrui die de winnaar van het WK zou krijgen. Alle betrokkenen besloten wijselijk te zwijgen onder het motto ‘liever onbekende daders dan bekende blunderaars.’ Tot plots de factuur over de schoonmaakkosten opdook.

Oeps!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie