Advertentie

Verdonk gaat lokaal: 'Trots op Amsterdam'

Rita Verdonk wil met Trots op Nederland meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2010. Dat zei de politica zondag tegen de hoofdstedelijke tv-zender AT5.

27 april 2009

Grote steden
Ook in de andere drie grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, is de beweging van Verdonk hard op weg om lokale partij-afdelingen op poten te zetten, aldus haar woordvoerder.
Verdonk zei tegen AT5: 'Binnenkort Trots op Nederland en Trots op Amsterdam!'

Zestien kieskringen
Vorig jaar kondigde Verdonk al aan dat ze met Trots op Nederland in zoveel mogelijk plaatsen mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor heeft de beweging volgens de zegsman inmiddels zestien van de negentien kieskringen rond. 'Alleen de drie noordelijke provincies ontbreken nog. Maar daar hopen we binnenkort ook genoeg capabele mensen geselecteerd te hebben.'

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

R. Windt / onbetaalde "gezond verstand bevorderaar"
Met het voorbeeld van de zege van Fortuyn in Rotterdam en de enorme kanteling t.g.v. de landelijke politiek daarna, lijkt dit slim van Mw. Verdonk. Het kan ook het definitieve einde betekenen van TON.
Tenzij ze een stapje terug doet en een verrassend nieuw gezicht naarvoren schuift.

Echter, al voor die verkiezingen destijds had Fortuyn bij bevolkingsgroepen in Rotterdam credit opgebouwd, die verpletterend manifest werden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat succes gaf ineens bij media een heel andere omslag en werd hij van verguisde kandidaat met veel negatieve etiketten een kijkerskanon voor de media en kon hij eindelijk die opgelegde verdedigingspositie uit. 6 mei a.s. is het al weer 7 jaar terug dat hij het openbreken van het debat over taboe's met de dood moest bekopen en dit welbewust ook heeft geriskeerd. Zondagavond bij Kruispunt is gepast dit herdacht.

Voor mevrouw Verdonk komen deze gemeenteraadsverkiezingen m.i. te laat.
Haar credit is verdampt als je de huidige peilingen bekijkt.
Het zal nu erop of eronder worden vermoed ik voor haar beweging.


R. Noorlander / financieel beleidsmedewerker
Ach, Verdonk. Zij is Trots op een Nederland, en al helemaal een Amsterdam, dat niet meer bestaat. En waarschijnlijk ook nooit echt bestaan heeft: uitsluitend gevuld met hardwerkende brave blanke burgers. Zo'n Nederland zit er niet meer in, we zullen echt iets anders moeten proberen. Zeker ook in Amsterdam. Misschien eens thee gaan drinken? ;-)
Advertentie