Advertentie

Verdonk doet mee in 41 gemeenten

Politica Rita Verdonk doet met haar partij Trots op Nederland (TON) in 38 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Daartoe behoren Den Haag en Almere, de enige twee plaatsen waar ook de PVV van Geert Wilders meedingt naar de gunst van de kiezer. Op 24 november doet TON mee in drie andere gemeenten, waar door een gemeentelijke herindeling de verkiezingen later plaatsvinden.

11 januari 2010

Andere steden
Verdonk maakte alle plaatsnamen zondag bekend tijdens een nieuwjaarsreceptie van de partij in Esbeek in Noord-Brabant. Behalve in Den Haag en Almere is TON ook van de partij in steden als Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg, Maastricht, Heerlen, Zaanstad, Den Helder, Amersfoort, Deventer en Heerenveen. TON doet ook mee in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, waar Verdonk woont.

 

Rotterdam
Het onafhankelijke Tweede Kamerlid had haar zinnen ook op Rotterdam gezet, omdat de PVV daar niet aan de lokale verkiezingen deelneemt. Maar Verdonk gaf aan dat ze in Rotterdam niet voldoende geschikte kandidaten heeft kunnen vinden.

 

Beweging
De 54-jarige TON-aanvoerster was minister van Integratie en Vreemdelingenzaken tussen 2003 en 2007. Daarna kwam ze voor de VVD in de Tweede Kamer, maar na enkele incidenten werd ze in september 2007 uit de fractie gezet. Een maand daarna verliet ze de liberale partij, onder druk, helemaal en kwam ze met haar eigen politieke beweging. Sindsdien vormt Verdonk een eenmansfractie in de Tweede Kamer.

 

Zetels
Later dit jaar zal haar partij ook nog meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oss, Maarssen en Bodegraven. Bij vervroegde verkiezingen in november in de nieuwe fusiegemeente Zuidplas behaalde TON twee zetels.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie