of 64120 LinkedIn

Verdachte wethouder en senator van Rey stapt op

De van corruptie verdachte wethouder en senator Jos van Rey uit Roermond stapt op.
16 reacties

VVD’er Jos van Rey stapt op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei hij maandagavond tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad. Van Rey wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de voordracht van een nieuwe burgemeester.

Inval in stadhuis en woning
Justitie viel vrijdag binnen in de woning van Van Rey en in het stadhuis.

Maandagmiddag werd al bekend dat Ricardo Offermanns, tevens voorzitter VVD-Limburg en burgemeester van Meerssen, zich terugtrekt als burgemeesterskandidaat. Offermanns wordt ook verdacht in deze zaak.


Recht door zee

Van Rey zei: ,,De afgelopen dagen waren de moeilijkste momenten van mijn leven. Ik ben altijd recht door zee. Vanochtend heb ik het college van burgmeester en wethouders laten weten dat mijn aanblijven niet in het belang van Roermond is. Ik dank voor het gestelde vertrouwen.''

Vergadering verlaten

Op de verdenking van corruptie ging hij niet in. Na deze woorden verliet hij de vergadering. Burgemeester Henk van Beers sprak zijn respect uit voor de beslissing van Van Rey.


'Schokkender dan bekend'

GroenLinks-raadslid Marianne Smitsmans zei dat de affaire Van Rey veel schokkender is dan tot nog toe bekend. Dat heeft ze begrepen uit informatie die ze maandagmiddag kreeg van de Rijksrecherche toen deze haar ondervroeg in deze kwestie. ,,Dit krijgt een groter staartje.'' Van Beers wilde daarover niet verder praten. Een meerderheid van de raad eiste daarop een schorsing voor intern beraad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hoop (vm plv chef kabinet cdk) op
Uit de school klappen uit de vertrouwenscommissie is een doodzonde. Telefoontjes met derden , vaker voorkomend dan gedacht, zijn niet te controleren. Alleen omdat hij getapt werd door de politie om een andere reden liep Van Reij tegen de lamp. Louter toeval dus, met grote gevolgen voor hem en de gedoodverfde kandidaat. Het belang van mondje dicht keihard aangetoond. Tijd om over te gaan op de gekozen burgemeester?
Door Alfons op
Nu hoop ik zo dat dit ook gevolgen gaat hebben voor anderen in regio ZO Brabant en Limburg.Dit kan toch niet anders als het topje van de ijsberg zijn?
Door peter op
Ik zou zijn aangifte I.B. weleens willen zien. Het zou me niet verbazen als deze man geen cent belasting betaalt en fraaie aftrekbare constructies heeft opgezet om zo zijn dubbelinkomen (wethouder + 1e kamer lid) te drukken. Ik snap nu dat de fractie van de VVD solidair is.
Door herman op
Ach.... ook deze zaak gaat zonder twijfel weer in een doofpot. En straks volgt van Rey gewoon de Graaf als voorzitter van de eerste kamer op. Weetjewel.... de Graaf was de burgemeester van Apeldoorn die daar zo'n financieel zooitje achterliet. Ons kent ons VVD ers
Door Nico van den Bergh (ZZP) op
Als iedere politicus zou worden gecontroleerd op corruptie en (ander) niet integer gedrag, en als vervolgens partijgenoten van besmette politici uit solidariteit mee opstappen, dan zouden we in politiek Nederland wel eens een hele volksverhuizing te zien kunnen krijgen!
Door Jan op
VVD, staat dat niet voor Verderf Vriendjespolitiek en Domheid? Of is het toch gewoon Vermogens Veiligheids Dienst?
Door Johan Geerdmans op
Vastgoed. Die zaten eerst bij Fortuyn en later bij Verdonk, die zijn dus weer allemaal terug bij de VVD. Want ja, wie betaalt die bepaald.
Door Kees op
boeie.
Door hans (ambtenaar) op
volgens mij gaat van rey een erg goedkope tijd tegemoet: een paar gratis eten en drinken in hotel De Houten Lepel. Iemand die zijn publieke funktie gebruik voor eigen gewin moet daarvoor een passende straf krijgen. Dergelijke zakkenvullers brengen de politiek en het geloof daarin ernstige schade toe. Figuren als van rey zorgen ervoor dat iedere politicus bij voorbaat wordt beschuldigd van eigen belang. Aan het OM en de rechterlijke macht om aan te tonen dat zoiets zwaar gestraft wordt en een miljonair er niet met een geld- of voorwaardelijke straf vanaf komt!!!!!!!!!!
Door Toine van Bergen (Free lance journalist) op
Die van Rey gaat nu lekker van zijn wachtgeld genieten en zijn geld verder binnenslepen met het ontwikkelen van projectjes

Vacatures

Van onze partners