Advertentie

Verbond tussen Forum en Leefbaar Rotterdam

De landelijke partij Forum voor Democratie en de lokale partij Leefbaar Rotterdam slaan de handen ineen en gaan elkaar helpen bij campagnes. Dat maken de lijsttrekkers Thierry Baudet en Joost Eerdmans bekend in De Telegraaf van woensdag.

14 juni 2017

De landelijke partij Forum voor Democratie en de lokale partij Leefbaar Rotterdam slaan de handen ineen en gaan elkaar helpen bij campagnes. Dat maken de lijsttrekkers Thierry Baudet en Joost Eerdmans bekend in De Telegraaf van woensdag.

Krachten bundelen
'Met dit alliantiemodel bundelen we de krachten', zegt Baudet. Volgens hem delen beide partijen dezelfde uitgangspunten en heeft Forum honderden leden in Rotterdam. 'Die kunnen allemaal Leefbaar Rotterdam versterken'', stelt hij. Eerdmans laat weten dat de samenwerking geen reactie is op het besluit van de PVV om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 'Ik geloof niet in versnippering op rechts, ik geloof in samenwerking.'


Amsterdam

Wel zegt Eerdmans het niet goed te begrijpen waarom de PVV in Rotterdam wil meedoen. 'Ik zou zeggen: kies een andere stad waar veel meer te doen is.' Forum voor Democratie, dat ook met andere lokale partijen wil samenwerken, doet volgend jaar lokaal alleen mee in Amsterdam. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Erik
Jan, volg je het nieuws wel? Dan kan je de ontwikkelingen in Rotterdam, van monsterstad tot voorbeeldstad de afgelopen 15 jaar toch niet ontgaan zijn?
Jan
@Erik. Ondanks Leefbaar Rotterdam gaat er inderdaad veel goed in Rotterdam. Neemt niet weg dat de standpunten van die ultrarechtse partij in mijn ogen verwerpelijk zijn. En FVD is gewoon een PVV 2.0.
Heukers
Jan is een linkse lul. De linkse partijen hebben in Rotterdam een enorme puinzooi achter gelaten. Dat door LR beetje bij beetje wordt opgeruimd. Maar Jan wil dat niet zien. Verblind door haat jegens alles wat niet in zijn linkse straatje past.
Henk de B.
Leefbaar Rdam is gewoon een rechtse partij die het niet zo nauw neemt met de grondrechten. En die gaat dan klitten met een onnozelaar als T. Baudet en zijn FVD. En wat is de gezamenlijke tactiek? Ze willen de PVV buiten Rotterdam houden. Geweldig!
Jan
Dit is met recht een monsterverbond: een verbond tussen monsters....
Advertentie