Advertentie

Veiligheidsregio Twente sluit supermarkt

Supermarkt Berning in het Twentse Noord-Deurningen mag donderdagmorgen de winkeldeuren niet meer openen . De veiligheidsregio Twente heeft dat de supermarkteigenaar Jos Berning woensdag per brief laten weten.

12 augustus 2020
winkel-corona.jpg

Supermarkt Berning in het Twentse Noord-Deurningen mag donderdagmorgen de winkeldeuren niet meer openen. De veiligheidsregio Twente heeft supermarkteigenaar Raymond Berning woensdag per brief laten weten dat hij zijn zaak vanaf donderdag gesloten moet houden totdat de winkel is aangepast aan de geldende coronaregels. Voor zover bekend is het de eerste supermarkt die vanwege schending van coronaregels wordt gesloten. 

Waarschuwingen

Volgens de veiligheidsregio is de winkel op de Duitse grens diverse malen gecontroleerd en zijn er meerdere waarschuwingen uitgedeeld. Ook is al een boete opgelegd. 'Het houdt een keer op. In die winkel lopen met grote regelmaat meer mensen dan volgens het vloeroppervlak zou mogen. En dan gaat het niet om een incident van klanten die elkaar per ongeluk op te korte afstand passeren, het is er gewoon echt te druk, vooral met Duitse klanten.' 

Kortzichtig

Winkelbaas Raymond Berning bestrijdt dat hij vaak is gewaarschuwd. Ook voldoet hij naar eigen zeggen aan alle coronarichtlijnen. Hij zegt het slachtoffer te zijn van 'incompetente boa's en kortzichtigheid van de veiligheidsregio'. De supermarkt moet aanstaande donderdag dicht zijn. Als de winkel toch opengaat, neemt de veiligheidsregio maatregelen, zegt de woordvoerder.

Op orde

Berning mag zijn winkel volgens de veiligheidsregio pas weer openen als is vastgesteld dat alle coronaregels worden nageleefd. 'We zijn er niet op uit om een zaak te sluiten, bij geen van de duizenden controles die we ondertussen hebben uitgevoerd. Maar in andere gevallen heeft een waarschuwing en een hercontrole geholpen. Een ondernemer moet zorgen dat hij zijn zaakjes op orde heeft', aldus de regiowoordvoerder. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Indachtig de grote Godfried Bomans: met zijn allen (Veiligheidsregio) tegen 1 (supermarkteigenaar) is het werkelijke fascisme. Lees: ik laat mij elders knippen... Van dezelfde Godfried.
Mark
Onvoorstelbaar dit. Maar er speelt meer dan alleen dit blijkbaar. Kijk het maar eens na. Winkel ziet er niet anders uit dan andere winkels qua ruimte en looproute. De Brulaap komt zijn tanden laten zien tegenover een hard werkende 7 dagen in de week werkende winkelier.
Bernard
Is dit nu echt noodzakelijk? Mij maak je niet wijs dat men er niet op een andere manier uit kon komen met de supermarkteigenaar. Als ik hem was ging ik als de wiedeweerga borden plaatsen met een maximum aantal mensen dat binnen mag zijn en een medewerker bij de ingang zetten en meteen de veiligheidsregio vragen vrijdag te komen en ter plekke toestemming te verlenen om weer open te gaan. Tevens een advocaat in de arm nemen.
Annemarie / Handhaver
Er zou bij veel meer bedrijven zo opgetreden moeten worden. Het virus is weer in opmars en dat komt o.a. door het belachelijke gedrag van mensen en bedrijven door te doen alsof er niets aan de hand is. Ik vind dit een hele goede actie van de veiligheidsregio!
Bernard
Annemarie is een van die volgzame schapen die ervoor zijn de economie nog meer naar de klote te helpen. Qua aantallen doden is corona volstrekt vergelijkbaar met de griep. ' opmars van corona, wat een onzin. Er ligt bijna niet meer op de ic zo goed als niemand gaat er nog aan dood.. Triest dat er nog steeds handlangers van de gevestigde orde zijn die meegaan in de nieuwe normaal onzin van Rutte en trawanten.
Advertentie