of 59250 LinkedIn

Veiligheidsregio stickert covermodel almanak weg

De veiligheidsregios'die de Brandweer Almanak 2013 hebben ontvangen zijn niet te spreken over de cover waar een sexy vrouw op staat.

Is het de Pirelli-kalender? De Panorama, de FHM, de Playboy dan? Nee, het is de Brandweer Almanak 2013. Op de cover van dit naslagwerk geen spuitgast (m/v) in actie, maar een bevallige dame die zich verleidelijk in brandweerlint wikkelt. De Veiligheidsregio’s, waarvoor de adressengids bestemd is, vinden de voorpagina ongepast. Utrecht wil een statement maken en laat stickers drukken die men op de cover kan plakken.

Lange weg voor vrouwen
‘We vinden het onrespectvol,’ legt Svante Gustafsson van de Veiligheidsregio Utrecht uit, ‘vrouwen hebben al een lange weg moeten afleggen. Het roept ook de vraag op hoe je met diversiteit omgaat. Een voorkant als deze past gewoon niet bij een overheidsorganisatie. Daarom bestellen we de stickers. En dan gaan we ook weer over op de orde van de dag, want we hebben het maar over een naslagwerk.’

Stickertekst
Op de stickers staat de tekst: Veiligheidsregio Utrecht is een divers samengestelde organisatie waar ruim 2400 mensen werken. Onze verschillen vormen onze kracht, leiden tot goede en gevarieerde ideeën en maken wie we zijn als individu. Onze gezamenlijke doelen en waarden verbinden ons met de organisatie. We doen ons werk zonder discriminatie op het gebied van afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, handicap of leeftijd. Wij willen dat Veiligheidsregio Utrecht voor iedereen een plezierige en vooral veilige plek is om te werken.’

De stickers worden naar alle secretariaten binnen de Veiligheidsregio Utrecht verstuurd met het verzoek het op de cover te plakken.

 
Verkeerde boek

Ook bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond snappen ze de cover met de sexy dame niet helemaal. ‘De inhoud van de almanak leent zich er niet voor,’ zegt woordvoerder Ruud Natrop. ‘Met de foto is niets mis, het staat alleen op het verkeerde boek. Als uitgever moet je er misschien van tevoren beter over nadenken, dit was niet zo handig.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ruud (Beleidsmedewerker) op
Tjonge wat een geneuzel om niets. Op een gemiddelde zomerse dag kleden vrouwen zich minder verhullend dan de dame op de omslag van de almanak. Maar de Veiligheidsregio Utrecht moet de moralistische dominee uithangen en zelfs stickers verspreiden om een belerend tekstje over de omslag te kunnen plakken. En daarvoor worden dan publieke middelen ingezet...... Een ronduit zielige, gefrustreerde reactie op een foto waar, goed beschouwd, niets mis mee is. Het is 2013 en de jaren van censuur hebben we nu toch wel ruim achter ons liggen. Laat de lezer in zijn of haar waarde en zelf bepalen of hij of zij wel naar de foto wil kijken. Stoort hij of zij zich daaraan, dan plakt hij of zij er zelf wel een sticker op of voorziet het boekwerk van kaftpapier.
Door DvdB (watcher politiek correctdenken) op
We doen ons werk zonder discriminatie op het gebied van afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, handicap of leeftijd. Wij willen dat Veiligheidsregio Utrecht voor iedereen een plezierige en vooral veilige plek is om te werken. Wanneer gaat het licht in Utrecht aan om te zien dat de maatschappelijke werkelijkheid er geheel anders uitziet dan in Utrecht wordt gedacht. Ook deze kalender waar niks mis mee is is een meningsuiting. Censuur hoort niet in een moderne liberaal democratische samenleving. De denkbeelden van deze bestuurders zegt zeer veel.
Door Firefighter op
Inderdaad geen probleem om dit op de voorkant van de almanak te hebben. Er is verder niets onthullends te zien dus waarom zou dit niet kunnen. Het moet allemaal wel een beetje luchtig blijven hoor.
Door Bravoned op
Een inderdaad erg luchtige omslag waar ik geen moeite mee heb. Waar ik wel moeite mee heb dat de Veiligheidsregio Utrecht in een tijd van bezuinigingen bij de brandweer dure stickers laat drukken.
Door Harry (Oud Gedeputeerde) op
Leuke voorkant, erg luchtig!
Kennelijk heeft men te weinig werk op de Veiligheidsregio's dat men tijd heeft zich hier druk om te maken.
Door Spuit (nr 11) op
Zo typisch Nederlands: het gaat om de cover en niet om de inhoud. Het wachten is nu op een ramp om dan te roepen dat er een protocol moet komen met een sexe-neutrale, politiek corecte kaft.
Door Mark (Beleidsmedewerker gemeente) op
Fantastische omslag. Maarja, ambtenaren moeten vooral saai zijn. Daar hoort geen luchtigheid bij, tenminste niet volgens bepaalde mensen...
Door MartijnR op
Wel wat erg politiek correct allemaal. Een erg onschuldige omslag met een knipoog. M.i. totaal geen reden om verontschuldigende stickers voor te maken.