of 64707 LinkedIn

Veiligheidsberaad: supermarkten worden drukker

Het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's, constateert dat de drukte in supermarkten de laatste weken toeneemt. Klanten komen ook vaker samen met anderen boodschappen doen. Het wordt daardoor steeds lastiger om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven.
Ralph Rozema / Shutterstock.com
3 reacties

Het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's, constateert dat de drukte in supermarkten de laatste weken toeneemt. Klanten komen ook vaker samen met anderen boodschappen doen. Het wordt daardoor steeds lastiger om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven.

Geen prioriteit

'De regels zijn niet veranderd, maar het gedrag van de klanten wel. Handhaven in supermarkten heeft nu geen prioriteit, maar we raden iedereen dringend aan om de richtlijnen wel in acht te nemen. Dus alleen boodschappen doen, een karretje gebruiken, op afstand blijven van elkaar en van winkelpersoneel en kleine kinderen niet door de winkel laten rennen', zegt een woordvoerster van het beraad. Winkels waar het veel te druk is, kunnen een boete krijgen.

 

Toeristen

De veiligheidsregio's merken ook dat toeristen uit de buurlanden de Nederlandse coronaregels niet goed kennen. Zo is de veiligheidsregio Zeeland elke dag druk met Belgische toeristen, die op terrassen en op het strand te grote groepen vormen.

 

Bubbel

'In België mag je met maximaal vijftien mensen uit je sociale omgeving bij elkaar zijn. Dat noemen ze de 'bubbel.' Mensen uit zo'n bubbel hoeven ook geen afstand te houden. Maar in Nederland geldt de afstandsregel voor iedereen die niet tot één huishouden behoort. We moeten dagelijks groepen Belgen uit elkaar halen', aldus een woordvoerster. Er zijn voor zover bekend nog nauwelijks boetes uitgedeeld aan buitenlandse toeristen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nuchter op
Daar hebben we @Ben de jurist weer. Tijd om uit je wetboeken en blauwe opvattingen te stappen Ben. Hoezo geen killervirus? En nee; kom niet met dat verhaal van de griep van 2018. Die kennen we. Bijna net zoveel slachtoffers in Nederland. Maar dat is zonder enige beperkende maatregel. Zelfs een hand schudden was toen geen probleem. En de IC's lagen echt niet vol. Ja; het valt in Nederland allemaal erg mee. Wees blij! En ja; in een crisis worden soms maatregelen genomen die directief zijn. Goh joh. Dat is nieuw voor je? We zijn even wat beperkt in onze bewegingsvrijheid. Er zijn landen waar mensen spontaan de slappe lach zouden krijgen als ze horen van onze "dictatoriale maatregelen". Opa denkt nu spontaan aan 75 jaar geleden nu hij de noodkreet van Ben leest. Oh ja; inderdaad kun je ook stellen dat mensen aan "onderliggende ziekten" zijn overleden. Dus niks aan de hand. Dat gemekker van die medewerkers uit de zorg moeten we ook vooral afdoen als flauwe kul. Gewoon normaal doen zorgverleners! Aldus Ben. Zweden werd ook nog wel eens naar voren gebracht als het bewijs van goed beleid. Maar ja; daar heeft de top-viroloog die faam maakte toch ook toe gegeven dat het niet helemaal goed is gegaan. Toch wel veel meer slachtoffers dan omringende landen. Ondanks dun bevolkte gebieden waar risico's per definitie kleiner zijn. Maar goed; dankzij Ben zijn we weer wakker geschud en gaan we vanavond eens lekker de bloemetjes buiten zetten! Schijt aan 1,5 meter laat staan aan de gezondheid van onze oudere medemens. Weet niet of Ben nog ouders heeft. Maar hij maakt zich in ieder geval weinig zorgen om hen of andere ouderen. Waarom zou je ook; je wilt immers niet in een dictatuur wonen waar je vrijheid al 4 maanden wordt beperkt!
Door ben (jurist) op
Gewoon afschaffen die 1,5 meter flauwekul. Niet Corona is het gevaar maar de overheid met al haar desastreuze en dictatoriale maatregelen. Gewoon weer normaal doen. Corona is geen killer virus. Wanneer worden mensen eens wakker?
Door Mark op
Hier ook maar de bubbel in stellen

Vacatures

Van onze partners