Advertentie

Veenendaal heeft DENK-raadslid

De nieuwe partij DENK heeft sinds woensdag een raadszetel in Veenendaal. Het voormalige D66-raadslid Gökhan Çoban vertegenwoordigt de partij.

22 december 2016

De nieuwe partij DENK heeft sinds woensdag een raadszetel in Veenendaal. Het voormalige D66-raadslid Gökhan Çoban vertegenwoordigt de partij. Dat leek eerst ontoelaatbaar, maar nadere bestudering van het reglement van orde van de raad heeft de weg voor hem vrijgemaakt, liet de gemeente woensdag weten. Veenendaal is na Alkmaar de tweede plaats waar DENK in de raad zit.

Zelfstandig raadslid

Çoban stapte in oktober na ruzie uit de D66-fractie. Toen hij namens DENK verder wilde gaan, liet burgemeester Wouter Kolff hem weten dat dat onmogelijk was, omdat die partij niet in de Veenendaalse raad was gekozen. Hij mocht alleen als zelfstandig raadslid verder.

Reglement

Çoban en Kolff werden het niet eens en namen hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga, specialist in lokale politiek, in de arm. Die heeft nu geconcludeerd dat het reglement toestaat dat een afsplitsend raadslid onder de naam van een andere, al geregistreerde partij verder mag. (ANP)

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

pieter / wegkijker
DENK leeft van "geleende"zetels.

Maar goed dat Simons, waar ik als suri ook niet op zal stemmen, op tijd wakker is geworden.
MB
Toch wel vreemd dat op deze manier een partij vertegenwoordigd wordt in de raad die niet in het reguliere proces gekozen is. Volgens mij iets wat een keer gerepareerd moet worden in wet- of regelgeving
August Biels / gewezen ambtenaar
Een schunnige en perverse parodie op de democratie, en een drievoudig kiezersbedrog. Hij bedriegt de kiezres van z'n oorspronkelijke partij, hij bedriegt de kiezers die op hem persoonlijk hebben gestemd, en hij rooft een zetel voor een partij die niet eens heeft deelgenomen aan democratische verkiezingen.



Het geeft aardig aan wat Veenendaal kan verwachten van deze islamofascist en Erdoganlakei.



Het is niet te hopen dat Denk in dit land nog meer invloed verwerft. Dan gaat het hier dezelfde kant op als in het Turkije van Erdogan.



En bestaande partijen zouden hun bestaande Turkse leden- en politici-bestanden eens grondig moeten screenen op dit soort misbruikers van de democratische processen. Ik ben er heilig van overtuigd dat het gros van de islamieten die nu voor CDA, VVD, PvdA enzovoorts als raadslid, wethouder of burgemeester hun werk beweren te doen in feiten met een zeer dubbele agenda werken.



We hadden het kunnen weten, we hebben het genegeerd. Dit staat ons te wachten.
veestapel
Denk maakt gebruik van de democratische mogelijkheden, geen reden tot hysterie.
Vincent de Ruijter
De term zetelroof wordt vaak gebruikt. Maar ons democratisch stelsel zit nu eenmaal zo in elkaar dat een volksvertegenwoordiger zijn zetel mag houden. De andere zijde van de medaillon is dat als dat niet zo zou zijn, dat de politieke partijen intern geen oppositie (democratie!) zouden dulden. Het is kiezen of delen... Mooi en helder artikel voor de liefhebbers: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/zetelroof-i …
Paulus
Slapende agenten krijgen vanuit Ankara de instructie om zich af te scheiden en zich aan te sluiten bij Denk, de spreekbuis van Erdogan in Nederland. Alle partijen, maar met name PvdA, SP, GL en D66, met Turkse raadsleden moeten hier het komend jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 zeer bedacht op zijn.
Paul / projectleider
Hoeveel stemmen had de beste man. Als hij zelfstandig in de raad is gekozen, prima
Jan met de pet
Ten tijde van de verkiezing was DENK een nog niet bestaande geregistreerde partij. Het raadslid mag dus verder onder eigen naam, maar niet onder de naam van DENK. Zoals Dhr. Elzinga stelt "AL geregistreerde partij".
alexander / ambtenaar
Prof. Elzinga is een erkende staatsrechtgeleerde. Zijn mening heeft gewicht, meer dan enkele uitspraken van reageerders hiervoor, zeg ik eufemistisch. Je kunt het hebben over het feit of het moreel juist is wat dit raadslid doet. En over Denk, ja, daar heb ik ook zo mijn gedachten over. Maar de borrelpraat van reageerder 2, nee. Aannames als waarheid verkondigen, eigenlijk hetzelfde wat dhr. E. doet in Turkije.
O. ten Hove
Toe maar, eerst d'66'er (een partij die rechts is terwijl het zich graag links voordoet om stemmers te trekken) en dan ineens een islamofascist. In wezen twee partijen die haaks op elkaar staan. Geeft te denken, dat deze Turk al fascistisch was en voor de schijn de beginselen van d'66 onderschreef. Gelukkig is Sylvana Simons wakker geworden... en omschrijft zij DENK impliciet als een fascistische en racistische partij die haar er alleen maar bij haalden wegens haar huiskleur en de vermeende stemmenwinst onder Surinamers, Antillianen en misleidde Nederlanders... Zij had al eerder kunnen weten dat DENK vrouwonvriendelijk is en anti-christellijk. Een mohameddaan heeft de schurft aan democratie, emancipatie en vrouwenrechten. Verder is DENK niet alleen een mohameddaanse partij maar ook een vijfde kolonne in Nederland vooruitlopend op wat Erdogan wil: dat Europa zich aansluit bij Turkije als opvolger van het Ottomaanse Rijk...
Joep Schulten / coordinator Publiekszaken
Prima dat politici zich hardop uitspreken wat hun werkelijke inzichten zijn, wat voor samenleving zij voorstaan en langs welk binnenlands of buitenlands partijprogramma of helemaal geen programma zij handelen. Dit zorgt voor een zuiver debat! Dat weglopende politici een probleem vormen voor de zittende 'macht' , kan ik niet anders zien, dan iets wat de 'vitale' democratie ten goede komt.
M. Kap
Denk richt zich alleen maar op Turken die naar de Turkse supermarkt gaan, turkse kapper en Turkse tv kijken. Nu hebben die Erdogan idioten ook al een eigen partij. Moet niet gekker worden met deze grijze wolvenpartij
Advertentie