of 64621 LinkedIn

Van Rey vervolgd voor omkoping, fraude en witwassen

Omkoping, verkiezingsfraude en witwassen van 175.000 euro wordt hem ten laste gelegd. Op 20, 21 en 22 januari is er een regiezitting in Rotterdam. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden is nog niet bekend.
7 reacties

Het Openbaar Ministerie vervolgt oud-wethouder Jos van Rey van Roermond voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen van 175.000 euro. Van Rey moet op 20 januari voor het eerst voor de rechter in Rotterdam verschijnen, maakte het OM vrijdag bekend.

Van Pol en Schreurs

Ook projectontwikkelaar Piet van Pol en de Roermondse oud-wethouder Tilman Schreurs worden vervolgd. Zij worden verdacht van omkoping, aldus het OM. In de zomer van 2012 werd een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen VVD'er Van Rey wegens vermoedens over corruptie. De politie deed op 19 oktober 2012 een inval in zijn huis en op het stadhuis van Roermond. De wethouder stapte daarna op en stopte als senator.


Ronselen van stemmen 

Van Rey wordt ervan beschuldigd dat hij smeergeld heeft aangenomen van zijn vriend Piet van Pol. Verder zou hij stemmen hebben geronseld voor verkiezingen en zijn partijgenoot Ricardo Offermanns vertrouwelijke informatie hebben verstrekt om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar het burgemeesterschap van Roermond. De beschuldiging over het witwassen is nieuw. Een woordvoerder van het OM wilde die vrijdag niet verder toelichten. Voormalig VVD-wethouder Tilman Schreurs zou uitstapjes naar wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal hebben laten betalen door Van Pol. Op 20, 21 en 22 januari is er een regiezitting in Rotterdam. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, is nog niet bekend.


Onschuldig tot tegendeel is bewezen

 

De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) waarvoor Van Rey raadslid is, gelooft vooralsnog in zijn onschuld. ,,Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is'', reageerde LVR-woordvoerder Jan Puper. ,,Bovendien ken ik de dagvaarding niet, en wil eerst weten wat daarin staat.'' Het college van burgemeester en wethouders van Roermond wilde vrijdag niet reageren op de strafzaak tegen Jos van Rey. ,,Lopende het onderzoek doen we geen mededelingen. Dat geldt vooralsnog ook voor deze dagvaarding'', liet een woordvoerder weten.


Absurd

 

Van Rey zelf blijft de beschuldigingen over corruptie tegenspreken. ,,Cliënt werpt alle aantijgingen verre van zich'', zegt zijn advocate Gitte Stevens in een korte verklaring. De advocate laat weten dat de officiële dagvaarding nog niet is ontvangen en dat een uitgebreide reactie daarom nog niet mogelijk is. ,,Het persbericht bereikt de verdediging eerder dan de dagvaarding zelf. Deze gang van zaken is absurd'', reageerde ze.


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hielco Wiersma (gepens.) op
Als alle feiten nog niet bekend zijn en de rechtbank zich bovendien nog niet heeft uitgesproken kan je niemand veroordelen. Kortom, enige bescheidenheid is op zijn plaats.
Door Willem op
En Van Rey houdt maar vol dat hij onschuldig is. Hij lijkt wel de wielrenner die blijft herhalen dat hij niets heeft gebruikt, terwijl al de stalen van z'n plas positief zijn getest.
Door Koen S. (Bezorgd burger) op
Heel goed. Maar wanneer gaat het OM eens werk maken van wethouder Cassee van Haarlem? Ik heb diverse feiten waar ik persoonlijk bij ben betrokken reeds gemeld bij de rijksrecherche, en wat er verder in de pers verschijnt aan feiten is ook niet mals.
Door StopFraude.nu op
Heel goed signaal dit, hoe hoog of hoe laag je ook op de maatschappelijke ladder staat, onrecht en fraude moet aangepakt worden. Ook fraude melden? Ga naar www.stopfraude.nu
Door Gemeente (ambtenaar) op
Deze wethouder heeft net het lijntje gepasseerd en dan verdien je straf net als een ieder.
Door p op
@John, Limburg is één grijs gebied... ;)
Door John (Manager) op
Gelezen het artikel van Plassterk, is deze man integer, een beetje integer, een beetje niet integer, of heeft hij gehandeld in het grijze gebied?

Vacatures

Van onze partners