of 64231 LinkedIn

Van Rey geen lijstduwer

Het bestuur van de VVD in Roermond heeft zaterdag de kandidatuur van Jos van Rey als lijstduwer voor de verkiezingen van maart 2014 opgeschort tot 18 november.
6 reacties

Het bestuur van de VVD in Roermond heeft zaterdag de kandidatuur van Jos van Rey als lijstduwer voor de verkiezingen van maart 2014 opgeschort tot 18 november. Als het Openbaar Ministerie (OM) dan nog steeds niet duidelijk heeft gemaakt waarvan Jos van Rey verdacht wordt of waarvoor hij mogelijk moet voorkomen, kan de ledenvergadering hem alsnog op de lijst zetten. Het OM zegt in een reactie dat het onderzoek ,,nog geruime tijd" zal duren.

Politieke rentree
,,Ons dunkt is er tot 18 november voldoende tijd om zaken af te ronden en de bij herhaling gevraagde duidelijkheid te verschaffen'', aldus het VVD-bestuur in een verklaring. 
,,Het lijkt erop dat het OM de afhandeling vertraagt'', staat in de verklaring. ,,Waarom? Om hem te belemmeren zijn politieke rentree te maken? Wie kwaad wil denken zou het haast gaan geloven.''

Ongefundeerde veronderstellingen
,,Door de werkwijze van het OM worden de rechten van Jos van Rey ernstig beperkt, met als absoluut dieptepunt dat een aantal mensen en een groot deel van de media zich laten meeslepen in de aanname van ongefundeerde veronderstellingen. Men zou kunnen spreken van een politieke veroordeling zonder tussenkomst van de rechter'', staat in de verklaring.

Betreurenswaardig
,,Wie van iets wordt verdacht heeft ook rechten. Hij of zij heeft het recht om te kiezen of verkozen te worden. Dat sommige VVD’ers zonder kennis van zaken hier anders over denken en durven spreken is op z'n zachts gezegd betreurenswaardig. Men zou als rechtgeaarde liberaal beter moeten weten.''


Verdenking van corruptie
Het OM verdenkt Van Rey van corruptie. In oktober 2012 trad hij daarom af als senator en wethouder. Een woordvoerder van het OM zei zaterdag dat pas na het eind van het onderzoek resultaten en conclusies worden bekendgemaakt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hendrik op
De lijn die Korthals landelijk uitzet biedt perspectief. Het is te hopen dat het nu ook begint te dagen in het zuiden i.c. Roermond. Het zou toch onbestaandbaar in Nederland moeten zijn dat een van corruptie en schending van geheimhouding beschuldigde politicus nota bene als lijstduwer op een VVD-kieslijst terechtkomt. De lijstduwers zijn toch een soort visitekaartje van de partij?

Stel dat Van Rey wordt vrijgesproken. Voor de schending van de geheimhouding is die kans niet groot. Maarntoch stel dat het gebeurt, dan is er alsnog rehabilitatie mogelijk.
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Juridisch klopt de redenering, maar de kandidaatstelling is anderzijds niet bepaald een toonbeeld van transparante politiek. De VVD in Roermond laat daarbij wel duidelijk zien dat het olichargische kliek is. Overigens is Roermond daar niet uniek in.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Wedden dat het onderzoek pas wordt afgerond na de verkiezingen van maart 2014?
Door Jan op
VVD-logica:
moeten aftreden wegens verdenking van corruptie, maar vervolgens jezelf verkiesbaar stellen, terwijl diezelfde verdenking er nog steeds is.
Snapt u het?
Door hoogmoed (publicist) op
de vvd in limburg heeft boter op het hoofd. goed dat korthals altes het onderwerp integriteit binnen de vvd op de agenda heeft gezet. nu die andere VVD'ers nog.

Door Hendrik op
Van Rey wordt verdacht van ambtsmisdrijven. De schending van de geheimhouding is nagenoeg een feit. De betreffende burgemeesterskandidaat heeft immers zijn consequenties getrokken.

De VVD waarschuwt het Openbaar Ministerie nog een keer. In wat voor land denkt de VVD in Roermond te leven dat men een strafrechtelijk onderzoek onder druk zet? Suriname, Italie,

Positief dat de VVD-ers buiten Roermond pressie zetten!

Vacatures

Van onze partners