Advertentie

Van Rey doet opnieuw mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Roermondenaar Jos van Rey (76) doet weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De omstreden politicus is door de ledenraad van de Liberale Volkspartij Roermond LVR unaniem gekozen tot lijstduwer voor de verkiezingen in 2022.

10 juni 2021
stadhuis-roermond.jpg
Het stadhuis van RoermondShutterstock

Roermondenaar Jos van Rey (76) doet weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De omstreden politicus is door de ledenraad van de Liberale Volkspartij Roermond LVR unaniem gekozen tot lijstduwer voor de verkiezingen in 2022.

Lijstduwer
Van Rey was tijdens de vorige verkiezingen ook lijstduwer, maar werd telkens met veel voorkeursstemmen gekozen. Huidig fractievoorzitter van de LVR Dré Peters is gekozen tot lijsttrekker. Oppositiepartij LVR is een afsplitsing van de VVD. De LVR ontstond in 2013 toen de VVD Van Rey onder druk zette om af te zien van zijn kandidatuur voor de verkiezingen van 2014 wegens de verdenking van corruptie. In april 2015 royeerde de VVD Van Rey.

 

Omkoping
Hij werd in december 2017 in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijk veroordeeld wegens schending van de geheimhoudingsplicht, omkoping en witwassen. Ook mocht hij twee jaar lang geen bestuursfunctie meer vervullen in overheidsdienst. Van Rey was voor de VVD wethouder in Roermond van 1979 tot 1982 en van 1998 tot oktober 2012, toen hij zich gedwongen zag op te stappen na de invallen door de politie in zijn woning. Hij stapte toen ook op als senator voor de VVD in de Eerste Kamer.

 

Tweede Kamer
Van Rey was tussen 1982 en 1998 met een korte onderbreking tussen 1989 en 1991 voor de VVD lid van de Tweede Kamer. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bernard
Ik heb even een vraag aan de schrijver van dit artikel; het betreft hier een nieuwsbericht dat sec een feitelijke mededeling doet: Jos van Rey doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vanwaar de keuze voor de term 'De omstreden politicus'. In een column acht ik dit nog wel te billijken maar in een nieuwsbericht vind ik het twijfelachtig en subjectief. Bijna elke bestuurder of politicus is wel in meer of mindere aard omstreden. Bij een nieuwsbericht over Hugo de Jonge gaan we toch ook niet de hele tijd schrijven 'de omstreden minister'. Ik woon niet in Limburg en heb verder niet veel voor of tegen Jos van Rey maar ik pleit voor meer objectiviteit in nieuwsberichten, waarvan dit er overduidelijk een is. Als het een redactioneel stuk is met een opvatting of visie van een redacteur is het anders maar nu vind ik dit soort toevoegingen overbodig.
criticus
@Ben:

U heeft gelijk. Laten we het feitelijk houden: de voor omkoping en witwassen veroordeelde politicus Van Rey is benoemd als lijsttrekker

Ik neem aan dat u tegen die feitelijke en correcte bijvoeglijke naamwoorden geen bezwaar heeft?

Bernard
@criticus; nee uiteraard niet want u heeft het over objectieve feiten, niet over een subjectief waardebegrip. Ik zou dan wel de datum van de veroordeling erbij zetten ;)
Advertentie