Advertentie

Van Leeuwen stapt mogelijk op om bestuursakkoord

CDA-coryfee Hannie van Leeuwen (85) stapt mogelijk op uit het partijbestuur. Aanleiding is de harde opstelling van CDA-minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) in het conflict met de gemeenten over het bestuursakkoord.

07 juni 2011

Schild

‘Macht bestaat om te dienen, het land en volk ten goede - niet om alleen maar te heersen’, schrijft Van Leeuwen dinsdag in een ingezonden brief in NRC Handelsblad. Ze vindt dat het kabinet meer geld moet toezeggen als de gemeenten niet uitkomen met 400 miljoen euro voor de sociale werkvoorziening. ‘Het gaat om de zwaksten in de samenleving. Voor hen hoort de overheid te allen tijde een schild te zijn’, aldus Van Leeuwen.

 

Onvrede

Het oud-Tweede- en Eerste Kamerlid dreigde vorig jaar ook al met opstappen, uit onvrede over de samenwerking van haar partij met de PVV. Toen bleef ze uiteindelijk toch. Ook nu is haar besluit nog niet definitief, aldus een CDA-woordvoerster.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos Praat / beleidsadviseur
Wat een stap voor Hannie. Maar ze heeft gelijk en houdt haar rug recht. Hopelijk laten Rutte en Donner haar -terechte- stelling over macht binnekomen.......
Pek
Deze misselijke tante stond te juichen toen Ayaan Hirsi Ali ons land moest ontvluchten voor islamofascisten.

Kritikus / Geen Hagenees
Waarom staat dit in Binnenlands Bestuur? Dit is toch een interne partij-aangelegenheid?

Laat BB liever eens wat schrijven over de strapatsen van de burgemeester van Schiedam. Dat raakt nl. wel direct het openbaar bestuur.
Advertentie