of 59179 LinkedIn

Van Kemenadeprijs voor Rob

De Van Kemenadeprijs is voor het eerst uitgereikt in 2002 en is ingesteld als eerbetoon aan Jos van Kemenade, die van 1992 tot 2002 commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland was. De prijs wordt iedere drie jaar toegekend aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in het openbaar bestuur. Eerdere prijswinnaars waren Jos van Kemenade, Douwe Jan Elzinga, Job Cohen en Herman Tjeenk Willink.

De prof. dr. J.A. van Kemenadeprijs is dit jaar toegekend aan de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland op voordracht van de jury besloten.

De Van Kemenadeprijs is voor het eerst uitgereikt in 2002 en is ingesteld als eerbetoon aan Jos van Kemenade, die van 1992 tot 2002 commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland was. De prijs wordt iedere drie jaar toegekend aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in het openbaar bestuur. Eerdere prijswinnaars waren Jos van Kemenade, Douwe Jan Elzinga, Job Cohen en Herman Tjeenk Willink. De Van Kemenadeprijs heeft tot doel het stimuleren van het denken over het openbaar bestuur.

Laatste keer
Bij de instelling van de prijs was bepaald dat deze in 2018 wordt opgeheven. De Van Kemenadeprijs, die op 6 december door de naamgever en de Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes wordt overhandigd aan Rob-voorzitter Han Polman, wordt dit jaar dus voor het laatst uitgereikt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.