of 59250 LinkedIn

Van der Laan wil geen koninginnedagfeesten op 27 april

Amsterdam hoopt dat gemeenten niet hun koninginnedagfestiviteiten naar 27 april verplaatsen, omdat ze vrezen dat alle aandacht op 30 april naar de troonswisseling gaat.
2 reacties
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam hoopt dat andere gemeenten hun koninginnedagfestiviteiten niet organiseren op een andere datum dan 30 april. Hij zal daar in zijn contacten met onder meer het Nationaal Comité Inhuldiging op aandringen.
Angst voor te weinig publiek
Steeds meer Oranjeverenigingen overwegen hun activiteiten te verplaatsen naar zaterdag 27 april. Ze vrezen weinig publiek op de 30e, omdat dan iedereen de troonswisseling wil volgen in plaats van zich bezig te houden met lokale koninginnedagfestiviteiten.
 
Zo veel mogelijk organiseren
Van der Laan doet een beroep op de verenigingen en gemeenten om juist zoveel mogelijk te organiseren rond de troonswisseling. ,,Anders overstijgt de aanloop de capaciteit van de stad'', aldus een woordvoerder van de burgemeester. Amsterdam wil de eigen vrijmarkten en Oranjefeesten zoveel mogelijk laten doorgaan, ondanks dat in de stad ook de troonswisseling plaatsvindt. Er zal in de hoofdstad geen sprake zijn van een alternatief 'koninginnedagprogramma' op 27 april.

Soepel omgaan met aanpassingen
Maandagavond houdt de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen een extra ledenvergadering, waarin de clubs ideeën kunnen uitwisselen. Michiel Zonnevylle, voorzitter van de bond, riep gemeenten en burgemeesters vorige week op soepel om te gaan met aanpassingen van activiteiten en het schuiven met data.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marieke (beleidsmedewerker) op
@Adelaide: Niet helemaal over nagedacht. Wanneer alleen in Amsterdam iets te doen is op de 30e, gaat iedereen naar de hoofdstad toe om dat daar mee te maken. Wanneer overal feesten zijn op de 30e worden de bezoekers veel beter verdeeld. Van der Laan heeft daar heel goed over nagedacht!
Door Adelaide op
Nu zakt Van der Laan dan toch door het ijs. Want juist in Amsterdam zou het organiseren van festiviteiten op 27 april de druk op de 30e flink ontlasten. Eberhard blijkt een domme bestuurder te zijn.