Advertentie

Van der Laan tegen theaterstoel voor moslima's

Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Werken en Integratie) vindt het ontoelaatbaar dat het Theater Zuidplein in Rotterdam plaatsen reserveert voor vrouwen die niet naast een man willen zitten. Van der Laan vindt dat in strijd met de Wet gelijke behandeling.

07 april 2009

Drempel
Door vijftig plaatsen op de eerste rijen voor vrouwen te reserveren, wilde het theater Marokkaans-Nederlandse vrouwen die bijna nooit een theater bezoeken over de drempel helpen. Het ging om een voorstelling van stand-upcomedian Salaheddine, vorige maand. Het Rotterdamse gemeentebestuur, dat het theater net als de Nederlandse Federatie van Podiumkunsten (NFPK) subsidie verstrekt, zou geen bezwaar hebben tegen deze aanpak.

 

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

frans / ambtenaar
Het gemeentebestuur heeft natuurlijk advies laten uitbrengen door bruggenbouwer Ramadan.
theofiel janzen / hooofd administratie
ik vrees dat je helemaal gelijk hebt wouter. een totaal misplaatste vorm van integratie. het rotterdams bestuur pleegt eigenlijk een onrechtmatige daad door dit soort daden de subsidiëren. integreren is volgens mij toch een "actief" werkwoord, maar zolang wij als samenleving (lees:linkse rakkers) het de groep die dit moet doen, makkelijk maken door steeds maar weer toe te geven door geen kaders te stellen omdat we als de dood zijn als "pvv-er" te worden weggezet, geven wij langzaam maar zeker onze samenleving op. als we zo doorgaan hebben diezelfde vrouwen uit het artikel over 10 jaar geen stemrecht meer. zullen blij mee zijn.
tjitske biersteker-giljou / raadslid ChristenUnie
Volgens mij is het juist een prima actie in het kader van de integratie. Die vrouwen zouden anders vast niet naar het theater gaan. Op deze manier misschien wel. Dat biedt kansen om zichzelf te ontplooien en daarmee wellicht te emanciperen en te integreren. Ik vind dan ook dat vd. Laan zich er niet mee had moeten bemoeien en het experiment een kans had moeten geven.
Antonie / Ondernemer
Totaal ontoelaatbaar. Zoals je misschien merkt geven we steeds meer en meer toe aan de eisen van een bepaalde religie. Het is nogal beangstigend dat er aparte situaties worden gecreeerd. En steeds weer krijgt Wilbers hierdoor meer en meer aanhangers. Ik ben geen Wilbersfan echter niemand laat hier bijna een "stop" geluid horen.
Jan Beerenhout azn / Buitenlid IPSV=Bende van Schaefer
Zelfs al zouden er canoniek-islamitische voorschriften voor de scheiding tussen mannen & vrouwen bestaan (hoe men zich dan vermenigvuldigt is een raadsel) dan gelden die alleen binnen de dar-al-islam = de wereld van de islam, als daar bovendien daar voor gekozen is. De dar-al-islam is volgens islamitisch canoniek recht die streken waar 51% of meer der bevolking moslim is. Dat is Nederland met -5% moslims(maximaal) dus niet. Bovendien staat in de Koran (2: 257) dat er 'geen dwang' via godsdienst uitgeoefend mag worden.
Advertentie