of 59185 LinkedIn

Van der Laan praat met ondernemers na Barcelona

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.
7 reacties

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.

Eerdere gesprekken
De burgemeester voerde al eerder vergelijkbare gesprekken na voorgaande aanslagen in het buitenland, zoals met de LHBT-gemeenschap, poppodia, de Joodse gemeenschap, moskeeën en nieuwsredacties.

Veiligheidsmaatregelen
Van der Laan wil de ondernemers toelichten hoe hij samen met politie en Openbaar Ministerie aankijkt tegen de veiligheidsmaatregelen in de stad en welke afwegingen en dilemma’s daarbij een rol spelen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F.A. von Geusau op
De nieuwswaarde van dit artikel is nihil. Zoals Jules Deeler het al eens opmerkte: 'Als ze in Amsterdam een wind laten, menen ze dat ze dat in het hele land moeten ruiken'. Hoog van de toren blazen over een overleg met ondernemers, terwijl men zelf ronselaars voor de Jihad op de loonlijst heeft staan. Misschien maar eens eerst schoon schip maken in eigen huis voordat men heel Nederland deelgenoot maakt van nietszeggende lokale overleggen?
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Het accent dient v.d. Laan te leggen op de veiligheid van zijn inwoners en niet en niet de gevolgen voor de stad. Die zullen na een aanslag, na mijn idee, catastrofaal zijn.
Maar ja, hij heeft niet goed opgelet en moet nu gedwongen een topambtenaar schorsen die haar taak radicaal tegenovergesteld uitvoert waar voor ze is aangenomen. Deze dame heeft de Jihad alleen maar aangewakkerd. Als v.d. Laan verstandig is, laat hij de hele gemeentelijke organisatie grondig doorlichten, anders vrees ik dat we straks voor meer onverwachte verrassingen komen te staan met alle gevolgen van dien. Het is niet alleen een bedreiging voor de inwoners van Amsterdam, maar voor heel Nederland.
De winkeliers zijn verstandig en verdienen alle steun.
Door meer-betonblokken-voor-veiligheid (medewerker plantsoenbeheer) op
Is het niet veel eenvoudiger als de Burgemeester een persbericht uitstuurt waarin hij aankondigt welke (extra) fysieke beveiligingsmaatregelen worden genomen?
Door Barend op
De meest falende burgemeester wordt door de main steam media heilig verklaard. Maar burgers zien het resultaat van het optreden van Van der Laan: Amsterdam is het debiele neefje van ons land geworden.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Dus geeft hij ze een kijkje in de keuken. Meer is het niet. De zin ervan ontgaat me totaal. De meest logische weg zou zijn dat Van der Laan in gesprek gaat met Rutte c.s. en hen er op wijst dat het nu afgelopen moet zijn met de import omdat o.a. Amsterdam daarvoor de draagkracht ontbeert. Dat gebeurt dus niet wat betekent dat het enkel gaat om pappen en nathouden en zichzelf bij voorbaat verschonen t.o.v. de mogelijke slachtoffers.
Door Heukers op
Wat een dom artikel, zeg.
Door Fris op
Interessant.