of 64120 LinkedIn

Van der Knaap mengt zich in discussie over Kerstuitje

Een uitstapje voor vluchtelingen uit een noodopvangcentrum in Ede houdt de gemoederen in de Gelderse gemeente bezig deze Kerst. Burgemeester Cees van der Knaap reageerde via Twitter verontwaardigd op het afblazen van een zwemuitje door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Het COA zag ervanaf nadat in een huis-aan-huisblad een boze ingezonden brief had gestaan.
7 reacties

Een uitstapje voor vluchtelingen uit een noodopvangcentrum in Ede houdt de gemoederen in de Gelderse gemeente bezig deze Kerst. Burgemeester Cees van der Knaap reageerde via Twitter verontwaardigd op het afblazen van een zwemuitje door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Het COA zag ervanaf nadat in een huis-aan-huisblad een boze ingezonden brief had gestaan.

Geldermalsen

Daarin wordt gesuggereerd dat als de vluchtelingen gratis mogen zwemmen er 'ongeregeldheden als in Geldermalsen’ kunnen komen, zo meldt dagblad de Gelderlander. Volgens de krant kreeg het COA van verschillende instanties het advies de activiteit op Eerste Kerstdag niet door te laten gaan. Inmiddels heeft de Edese IJsvereniging de groep vluchtelingen uitgenodigd om te komen schaatsen. Burgemeester Cees van der Knaap spreekt van een mooi initiatief van de Edese IJsvereniging. "Hulde!’’, twittert hij.


Sneu

De voorzitter van de ijsvereniging vindt het heel sneu dat het zwemmen is afgezegd. 'Wij bieden ze graag een leuke middag aan', aldus Jan Vellinga. Hij benadrukt dat de club in november al heeft aangegeven aan Sportservice Ede, die sport onder inwoners stimuleert, iets voor vluchtelingen te willen organiseren.


Belachelijk

Gisteren liet Van der Knaap zich ook al uit over de kwestie op Twitter. 'COA blaast kerstzwemmen vluchtelingen in Ede af na brief. Belachelijk, een mooi initiatief wordt zo teniet gedaan!' en 'Ik wist van niets, jammer dat ik sleutel van de Peppel niet heb. Zal met COA contact opnemen over een andere datum.’

 

Nieuwe datum

Even later liet hij weten dat er volgende week met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers wordt overlegd over een nieuwe datum voor de zwempartij. Het COA was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. (ANP/redactie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johannes (ambtenaar) op
Er bestaat in Nederland geen zwembad waar gratis kan worden gezwommen. Zwembaden worden zwaar gesubsidieerd door gemeenten. Laat asielzoekers eerst maar eens een plek krijgen in de Nederlandse samenleving voordat dit onzinnige dingen wordt aangeboden.
Door Geeske op
@Daysie: Zwemmen in zee is gratis. Ze hadden mooi mee kunnen doen met de Nieuwjaarsduik. Leren de vluchtelingen gelijk een van die wonderbaarlijke Nederlandse tradities kennen !
Door Daysie op
Dat zwempartijtje was bedoeld voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en vluchtelingen. Het personeel zou gratis werken en het hele zwempartijtje zou de gemeenschap dus geen cent kosten!! Volgens een journaal gisteren waren er meerdere meldingen met bedreigingen. Het idee kwam van personeel van zwembad de Peppel. Op deze vrijdag zouden een aantal vaste activiteiten in het zwembad niet doorgaan omdat het Kerstmis is. Daardoor was het zwembad leeg en kwam het personeel met dit idee. Ik had het de doelgroep héél graag gegund!!
Door JeTe op
Ja, burgemeesters hebben dikwijls last van nederige hoogmoed of hoogmoedige nederigheid.
Onder het mom van: "We zijn toch zo gewoon en meevoelend en staan zo dicht bij het volk", halen ze de meest onrechtvaardige en bespottelijke capriolen uit. En het echt lage volksdeel - waaronder ook talloze hoogopgeleide mensen - speelt het spelletje wel mee.

Het gezond denkende deel van de burgemeesters zou eens wat vaker van zich moeten laten horen.
'Het volk' is niet tegen hooggeplaatsten als hun inhoud daadwerkelijk hoogstaand is.
Het zijn meestal de omhooggevallen hooggeplaatsten die verongelijkt pruilen, wanneer ze de volle laag krijgen vanuit het rechtse volksdeel.
Door Michael op
Er vallen nogal wat burgemeesters door de mand de laatste tijd. Regenten die zich meer bekommeren om het wel en wee van vluchtelingen dan om eigen bewoners. Daaronder opvallend veel CDA-ers: Bruls (Nijmegen), Van Hemmen (Sliedrecht), Van der Knaap (Ede) om er maar een paar te noemen. En PvdA-ers die zich laten verleiden door het grote beld (Geldermalsen, Kaatsheuvel) en daarvoir de bevolking maar even buiten spel zetten.

De enige die zijn rug recht heeft gehouden, is Ton Baas, burgemeester van Middenveld (met het gehucht Oranje). Maar die is VVD, dus daarover lees je hier niks...
Door M. Kat op
Belachelijk dat gepamper van die vluchtelingen die nog niets hebben bijgedragen aan de maatschappij. Help liever de ouderen of gehandicapten.
Door Corso op
Lijkt me juist geinig, met een paar inventieve Hongaarse journalisten erbij om verslag te doen van deze happening.