of 61441 LinkedIn

Van de Donk weg als commissaris Brabant

De Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk vertrekt per 1 oktober. Hij is voor vier jaar benoemd als rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University.

De Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk (CDA) vertrekt, maar niet uit Brabant. Hij wordt per 1 oktober de nieuwe rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. Hij was sinds 2009 commissaris van Brabant.  

Wetenschappelijke carrrière

Van de Donk (57) keert terug naar het oude nest. Hij begon in 1986 zijn wetenschappelijke carrière aan de Tilburgse universiteit en promoveerde er in 1997. Hij was er sinds 2000 hoogleraar matschappelijke bestuurskunde. Van 2004 tot en met 2009 was Van de Donk voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Zijn benoeming als rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur geldt voor een periode van vier jaar.

 

Bijzondere provincie

‘Brabant dienen als commissaris van de koning is een prachtige opdracht in een hele bijzondere provincie. Na elf jaar komt nu iets op mijn pad waartegen ik van harte ja heb gezegd, ondanks het feit dat ik niet onder stoelen of collegebanken wil steken dat het me moeite kostte om mijn mooie huidige ambt in de provincie Noord-Brabant vaarwel te gaan zeggen’, aldus Van de Donk in een schriftelijke verklaring.

 

Parels

‘In die provincie is Tilburg University een van de parels waarop we zeer trots zijn, een universiteit in een stad die bruist en bloeit. Het belang van goed wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kan moeilijk worden onderschat, en Tilburg University is een regionaal, nationaal, Europees en internationaal toonaangevende instelling die vele jonge mensen van over de hele wereld mag opleiden en vormen voor betekenisvolle en verantwoordelijke posities in onze samenleving.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.