Advertentie

Van corruptie verdachte ambtenaar opgepakt

Een ambtenaar van de gemeente Leerdam is opgepakt nadat onderzoek uitwees dat hij voor tienduizenden euro's had gefraudeerd.

03 juli 2012

Een 51-jarige ambtenaar die werkt bij de gemeente Leerdam is woensdag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de gemeente voor tienduizenden euro's te hebben benadeeld. Dat heeft de politie maandag meegedeeld.

Externe bedrijven

De man was binnen een afdeling verantwoordelijk voor het inschakelen van externe bedrijven en het toezicht daarop. Ook was hij verantwoordelijk voor bepaalde bestellingen. De ambtenaar wordt ervan verdacht die externe bedrijven privéklussen te hebben laten uitvoeren, waarvoor de rekening naar de gemeente ging. Ook zou hij - enkele jaren lang - goederen hebben besteld op kosten van de gemeente.


Privé-vijver aangelegd

De gemeente meldde ook dat de ambtenaar onder meer een hoveniersbedrijf, een vaste leverancier van de gemeente, had gevraagd een vijver aan te leggen in zijn eigen tuin. Hij zou daar niet voor hebben willen betalen. Ook zou hij door een andere leverancier werkzaamheden hebben laten verrichten aan zijn auto , zonder dat hij daarvoor een factuur kreeg, aldus de gemeente.

Anonieme tip

De zaak kwam aan het rollen na een anonieme brief die de gemeente kreeg. Na intern onderzoek is aangifte gedaan. De man zat al enkele maanden op non-actief thuis. De gemeente heeft het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) gevraagd de zaak te onderzoeken.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Offereins / financieel beleidsmedewerker
En degene die de facturen moest fiatteren zat zeker te slapen...
Advertentie