of 59185 LinkedIn

Van Bijsterveldt voorgedragen door raad Delft

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart wordt de nieuwe burgemeester van Delft, als het aan de gemeenteraad ligt. De raad heeft haar voorgedragen. Dat heeft Huub Halsema, voorzitter van de vertrouwenscommissie, laten weten.
2 reacties

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart wordt de nieuwe burgemeester van Delft, als het aan de gemeenteraad ligt. De raad heeft haar donderdagavond voorgedragen. Dat heeft Huub Halsema, voorzitter van de vertrouwenscommissie, laten weten.

Grote staat van dienst

Van Bijsterveldt (54) heeft volgens de Delftse raad een bijzonder grote staat van dienst in het openbaar bestuur. Ze was wethouder, burgemeester, staatssecretaris en minister van Onderwijs. Ook was ze landelijk partijvoorzitter van het CDA.

 

Voordracht

De benoeming is pas officieel als commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk de voordracht steunen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Zo'n goede bestuurster zal een aanwinst voor Delft zijn. De 12 jaar onder Bas Verkerk hebben niet alleen geleid tot een diep schisma in de gemeentepolitiek, maar de gemeenteraad functioneert ook ronduit onvoldoende wat haar controlerende functie betreft. Het bestuurlijk discours heeft tot een dramatisch slechte financiële situatie geleid en het heeft het wantrouwen in het politieke bestuur tot een onaanvaardbaar niveau doen stijgen. Ik wens Marja heel veel succes met het terug winnen van het vertrouwen in de gemeentepolitiek.
Door bewoner Delft op
Delft haalt een goede bestuurder binnen. Wat mij betreft hoeft ze niet te verhuizen van Schipluiden naar Delft. Als ze maar haar werk blijft doen zoals we dat van haar gewend zijn.

In ieder geval een hele verbetering.