of 60156 LinkedIn

Van Aartsen tijdelijk naar Drenthe

Jozias van Aartsen wordt per 19 april waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.

Jozias van Aartsen wordt waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Hij begint op 19 april. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.

Van Aartsen (VVD) volgt Jacques Tichelaar (PvdA) op. Tichelaar stapte begin deze maand op na ophef over zijn rol bij een klus die door de provincie werd gegund aan zijn schoonzus. Om de continuïteit van het provinciaal bestuur te waarborgen is Van Aartsen nu benoemd tot waarnemend commissaris van de Koning. Hij blijft aan tot dat er een nieuwe commissaris is benoemd.

 

Over de tijdelijke benoeming heeft demissionair minister Plasterk overlegd met een delegatie uit de Provinciale Staten van Drenthe. Zij heeft ingestemd met de komst van waarnemer Van Aartsen. Van Aartsen (69) was tot 1 maart burgemeester van Den Haag. Hij was eerder minister van Landbouw en van Buitenlandse Zaken en VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Waarom geen werkloze burgemeester die een tweede kans verdient? Spaart ook wachtgeld uit. Laat Van Aartsen maar lekker van zijn pensioen genieten.
Door RG op
Er wordt weer werkelijk alles uit de kast getrokken om het vertrouwen in en het aanzien van de politiek bij de burgers te verbeteren......aartsdom besluit van een mislukte minister geaccepteerd door een vleugellamme commissie. 48L1C
Door Heuvelmans op
In juli 2014 kreeg Van Aartsen vanuit diverse hoeken kritiek op zijn optreden en uitspraken nadat in de media berichten waren verschenen dat diens woordvoerder over een pro-Palestijnse demonstratie van Islamitische Staat naar aanleiding van Gaza-conflict in Schilderswijk (Den Haag) - waarbij er opgeroepen werd om Joden te vermoorden - desgevraagd had gezegd: 'Ik heb geen signalen over gekregen' (dat er grenzen zijn overschreden). De gemeente Den Haag liet daarop weten dat er niet gezegd werd dat er 'geen morele grenzen overschreden' waren.

Er zijn de laatste jaren bergen kritiek op de man geweest. Bedankt hoor Plasterk, nog even een PvdA dolk in de rug van de Drentse bevolking. Uiteraard blijft Van Aartsen in Den Haag wonen en wordt dus iedere dag per dienstwagen heen en weer gereden. Alles ten koste van de Drentse burger. Zullen de opcenten nog hoger worden.
Door Henk op
Na zijn pensioen nog een lekkere snabbel erbij. Ik snap dat dit soort leiden best de aow op 69 jaar willen hebben.
Zo lang mogelijk je zal vullen ........