of 59250 LinkedIn

Van Aartsen kondigt samenscholingsverbod af

Burgemeester Van Aartsen heeft tot een samenscholingsverbod besloten. De raadsvergadering begon met een minuut stilte.
1 reactie

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft donderdag een samenscholingsverbod afgekondigd naar aanleiding van de hevige rellen in en rond de Schilderswijk. Het samenscholingsverbod geldt voor groepen van meer dan drie mensen die 'zonder redelijk doel' bijeen zijn. De gemeenteraad herdacht Mitch Henriquez door voorafgaand aan de vergadering een minuut stilte te houden.

Bruut

De Schilderswijk is deze week het toneel geweest van rellen. Aanleiding is de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Hij is zeer waarschijnlijk gestikt door toedoen van de agenten die hem arresteerden in het Haagse Zuiderpark. Tijdens een gemeenschappelijke persconferentie met Van Aartsen illustreerde politiechef Paul van Musscher donderdag hoe bruut het er aan toe gaat tijdens de ongeregeldheden. Zo is er brandstof over agenten gegooid. In totaal zijn sinds maandag 61 aanhoudingen verricht voor vernieling en openlijke geweldpleging. Van Musscher liet weten dat niemand van politiebureau De Heemstraat betrokken is geweest bij de arrestatie van Henriquez. De protesten van de afgelopen dagen richtten zich op dat bureau vlakbij de Haagse Markt.


Waarschuwingsschoten
Kamerleden van diverse partijen lieten donderdag weten de rellen in de Schilderswijk van de afgelopen dagen onacceptabel te vinden. In de nacht van woensdag op donderdag was het voor de derde achtervolgende keer onrustig in de achterstandswijk. Agenten werden zo in het nauw gedreven dat ze genoodzaakt waren twee waarschuwingsschoten te lossen om hun belagers op afstand te houden. Nadat de ME een charge uitvoerde, keerde de rust terug. Enkele honderden relschoppers waren betrokken bij de ongeregeldheden. Er werden in de Schilderswijk winkelruiten ingeslagen en een bushokje en een aantal politievoertuigen vernield. Theater De Vaillant werd eveneens mikpunt van de relschoppers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Misschien dat dit een goed moment is om te stoppen met toevoegingen als Arubaan of Marokkaan. Deze mensen hebben gewoon de Nederlandse nationaliteit. Er lopen hier ook heel veel Batavieren, Friezen, Kaninefaten en Indonesiërs rond, maar met het melden daarvan zijn we al lang gelden gestopt.