Advertentie

Valse start nieuw raadslid

Wethouder Fred Sanders kon niet geïnstalleerd worden in Wassenaar omdat de ontslagbrief van Mary-Jo van de Velde nog niet binnen was.

31 januari 2014

De Wassenaarse ‘seksrel’ krijgt een opmerkelijk staartje. Voormalig wethouder Fred Sanders (D66) kon vorige week niet geïnstalleerd worden als raadslid. 

Reden: de aangetekende ontslagbrief van vertrekkend raadslid Mary-Jo van de Velde was niet op het gemeentehuis aangekomen. Een digitale versie van de brief was wel per mail op de gemeentelijke burelen geland, maar was niet voorzien van een handtekening – en dus niet rechtsgeldig. Door een vakantie in de VS was Van de Velde niet in staat om alles voor de raadsvergadering te regelen, met als gevolg dat Sanders niet kon worden geïnstalleerd.

Dat de gemeente Wassenaar er alles aan gedaan heeft om Van de Velde te bereiken, doet zij af als onzin. Voor Sanders zit er niets anders op dan te wachten tot de volgende vergadering, op 10 februari. Dan moet Van de Velde eerst afscheid nemen en kan hij, voor de resterende vier weken tot 19 maart, geïnstalleerd worden als raadslid.

Oeps….

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie