of 64120 LinkedIn

Utrechtse Romafamilie moet villa verlaten

De familie Nicolich moet niet alleen van de gemeente Utrecht maar nu ook van de rechter de villa verlaten.
4 reacties

Gunst

De rechter is het met de gemeente eens dat het verblijf in de villa een gunst was en dat de bruikleenovereenkomst is afgelopen. De rechter heeft niet gekeken naar eventuele misdragingen van de familieleden. Het aflopen van de overeenkomst is voldoende voor een ontruiming, aldus de rechter.

 

Steunfraude

Leden van de familie Nicolich worden ervan beschuldigd dat ze steunfraude en huiselijk geweld hebben gepleegd. Ruim 10 jaar geleden kreeg de familie een fors bedrag om weg te gaan uit Driebergen, waarna ze door de regio zwierven. Vorig jaar kregen de gezinsleden van de gemeente Utrecht onderdak in de villa, waar ze onder zeer strenge voorwaarden mochten verblijven. Op een beoogd nieuw onderkomen in Maarsbergen werden bedreigingen geklad, waardoor de familie met vier jonge kinderen zich niet veilig voelde er te gaan wonen.

 

Onduidelijk wanneer

Het is nog onduidelijk wanneer precies de Romafamilie Nicolich de villa in De Meern moet verlaten. Het college van B en W van Utrecht beraadt zich daar eerst nog over. Ook wacht het gemeentebestuur het spoeddebat van donderdagavond af.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (belastingbetaler) op
Natuurlijk gaat de fam. Nicolich binnenkort weg. Eerst nog even "een paar eurotonnetje ophalen" en een andere en liefst nog grotere villa toegewezen krijgen. Vrij van huur natuurlijk.
Wel met dubbele garage voor de Mercedessen. Maar dat laatste is vanzelfsprekend.
En hardwerkende Henk, niet zeuren. Gewoon nog een jaartje langer doorwerken met een paar procentjes inkomen minder. Moet kunnen in 2012.
Door Henk Becks (hoofd financieel beleid) op
@ Beste Jan, en dan moeten wij ons maar verantwoordelijk achten? Hebben we al niet genoeg "zielige"mensen naar ons land gehaald? We kunnen toch niet alle ellende van de wereld op onze schouders pakken? Wat mij betreft mag het ijzeren gordijn weer opgetrokken worden en iedereen terug naar zijn vaderland
Door Jan op
@Henk Becks. De ellende is dat Roma's in Roemenië als beesten (zelfs minder dan dat) behandeld worden.
Door Henk Becks (hoofd financieel beleid) op
Waarom niet alle leden van deze familie een enkele reis naar Roemenië "aanbieden". En zorgen, dat ze nooit meer terug komen. Als vreemdeling in Nederland kun je dingen doen, waar een hardwerkende mens zwaar voor gestraft zou worden.

Vacatures

Van onze partners