Advertentie

Utrecht moet 2000 auto's van Tour gratis onderbrengen

Een hoofdkwartier van 6 duizend vierkante meter, gratis parkeerplek voor 2000 auto's en alles opruimen zodra de tourkaravaan voorbij is. De Amaury Sport Organisation (ASO), stelt hoge eisen aan het Utrechtse stadsbestuur.

10 november 2014

De organisatie van de Tour de France komt met 1800 tot 2000 auto's naar Utrecht. Daar start volgende zomer het wielerspektakel. De gemeente moet zorgen voor een parkeerplek voor die auto's.

Wob

Dat staat in het contract dat Utrecht en Amaury Sport Organisation (ASO), de organisator van Le Grand Départ, hebben afgesloten. Het Utrechtse stadsbestuur heeft de stukken maandag gepubliceerd, nadat de Volkskrant en RTL Nieuws een beroep hadden gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
 
Groot hoofdkwartier 

Utrecht moet ook zorgen voor een hoofdkwartier voor de organisatie van 6000 vierkante meter en een perscentrum met een capaciteit van vijfhonderd personen. De stad is verder verantwoordelijk voor de openbare orde, afzettingen, medische voorzieningen en geluids- en beeldinstallaties. Na afloop van de Tourstart moet de gemeente ervoor zorgen dat noodbruggen en tijdelijke wegen weer worden weggehaald.


Vliegverbod
De ASO eist een vliegverbod boven het parcours, zodat de eigen helikopters vrij baan hebben, en ongestoord mobiel telefoonverkeer. Het mobiele netwerk raakt bij zulke grote evenementen geregeld overbelast en valt dan uit. De gemeente mag hooguit 10 euro parkeergeld vragen op tijdelijke parkeerterreinen voor bezoekers. In het centrum van Utrecht lopen de gebruikelijke parkeertarieven op straat op tot meer dan 25 euro.

De Utrechtse Tourorganisatie heeft de begroting nog niet helemaal rond. Er ontbreekt nog ongeveer een half miljoen euro. Op 26 maart, 100 dagen voor Le Grand Départ, is er een groot publieksevenement in Utrecht.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bertje Bier
ASO is wel een toepasselijke naam voor deze Tourorganisatie. En nog lang na zijn vertrekt plukt Utrecht de wrange vruchten van de publiciteitsgeile Aleid.
Hans van Wegen / BPA / Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)
daar gaan we weer / de bobo's vieren feest op kosten van de minima / is er geen SP in Utrecht??
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
nooit meer een tour in nederland. of welk ander mega-evenement dan ook, (dus ook niet voetbal). versobering, broekriemen en bezuiniging en zo.....
Nico
De voedselbanken in Utrecht hebben wachtlijsten.

Advertentie