of 59212 LinkedIn

Utrecht looft beloning uit voor gouden tip autobranden

Omdat het opsporen van de daders van deze volgens het OM schijnbaar willekeurige branden lastig blijkt, is besloten de beloning uit te loven. Van de 20.000 euro die klaarligt voor de gouden tip is 12.000 euro afkomstig van de gemeente Utrecht en 8000 euro van het OM.
Reageer

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en het Openbaar Ministerie (OM) hebben een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de reeks autobranden die de stad de afgelopen tijd trof. Vooral rond de jaarwisseling was het raak en werden in de Utrechtse wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland auto's in brand gestoken. 

Ernstige delicten
Omdat het opsporen van de daders van deze volgens het OM schijnbaar willekeurige branden lastig blijkt, is besloten de beloning uit te loven. Van de 20.000 euro die klaarligt voor de gouden tip is 12.000 euro afkomstig van de gemeente Utrecht en 8000 euro van het OM. Het OM noemt dit soort brandstichtingen ernstige delicten waarop een maximale straf van twaalf jaar staat. Van Zanen noemde de daders op Nieuwsjaarsdag al ‘sneue lui’ die waar mogelijk zullen worden vervolgd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.