of 59082 LinkedIn

Utrecht legt kantorenbouw gemeenten aan banden

De provincie Utrecht wil dat er minder kantoren gebouwd worden. Er is nu nog 1 miljoen vierkante meter gereserveerd voor nieuwbouw, dat vindt de provincie teveel.
2 reacties

De provincie Utrecht wil het aantal locaties dat gemeenten hebben aangewezen voor de bouw van kantoren aan banden leggen. Volgens de provincie is er nu al veel te veel leegstand in Utrecht.

Onwenselijk

Het is daarom onwenselijk dat er nog eens ruim 1 miljoen vierkante meter aan grond is gereserveerd voor de bouw van nieuwe kantoren.

 

Verminderen

Gedeputeerde Staten willen dat het aantal bouwlocaties met zeker de helft vermindert. Omdat er in Utrecht wel behoefte is aan woningen, zou een deel van de kantorenlocaties bestemd kunnen worden voor woningbouw. Volgens GS zullen kantoren ook als de economische crisis voorbij is, leeg blijven staan. Dat komt door andere manieren van werken, aldus het provinciebestuur vrijdag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bert van Nolen op
Tot zover de vooruitziende blik van de provincie, zijn we lekker op tijd mee deze maatregel... Wat hebben die mensen daar eigenlijk de hele dag gedaan de afgelopen jaren: hartenjagen?
Door Criticus (Ambtenaar) op
Een stap in de goede richting. Nu ook weer op provinciaal niveau kijken naar de versnippering (denk aan de bedrijventerreinen) van het total programma en weer sturen op de provinciale visie ipv de kop te laten hangen naar de gemeentelijke wensen. Wellicht wordt ons verrommelende landschap dan weer iets minder belast met opgestarte, maar slecht lopende te grote ontwikkellocaties.