of 59345 LinkedIn

Utrecht koploper in stijging autobranden

Het aantal meldingen van autobranden is in de provincie Utrecht met 50 procent gestegen. Met bijna 500 branden is Utrecht de grootste stijger in een jaar waarin het aantal meldingen van autobranden in heel Nederland fors toenam.
1 reactie

Het aantal meldingen van autobranden is in de provincie Utrecht met 50 procent gestegen. Met bijna 500 branden is Utrecht de grootste stijger in een jaar waarin het aantal meldingen van autobranden in heel Nederland fors toenam.  

Alarmering

Ruim 5500 keer werd via het landelijke P2000-netwerk een alarmering gestuurd, een stijging van 23 procent ten opzichte van 2017. In het overzicht van de site Alarmeringen.nl zijn brandmeldingen als gevolg van ongevallen en op snelwegen niet meegenomen.

 

Maatregelen

Vooral in de provincie Utrecht steeg het aantal meldingen van autobranden scherp, met 50 procent tot bijna 500 branden. Rond de jaarwisseling werden in de stad Utrecht extra maatregelen genomen, omdat juist in die periode de afgelopen jaren veel auto's in de hens gingen. Door extra politiepatrouilles konden daardoor verschillende mensen op heterdaad worden aangehouden.

 

Verzekeraars

De meeste autobranden vonden in de grote steden plaats, met Amsterdam (299) aan kop, gevolgd door Rotterdam (241), Den Haag (197) en de stad Utrecht (175). Het Verbond van Verzekeraars uitte eerder dit jaar al zijn zorgen over het grote aantal branden, die veelal zijn aangestoken. De koepel raadt mensen onder meer aan hun auto dicht bij een lantaarnpaal te zetten, omdat het licht pyromanen kan afschrikken. In de meeste gevallen worden de auto's in brand gestoken door pyromanen of door criminelen die hun sporen willen uitwissen. Bijna alle branden gebeuren 's nachts. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Waar zelfs 10.000 euro aan tipgeld niet meer hielp, lukte het wel met drones van defensie. Drones vliegen op 500 meter hoogte, zijn onzichtbaar en geluidloos en werden vanuit het politiebureau aangestuurd samen met surveillanceauto's. Het lukte de Utrechtse politie nu wèl om 6 heterdaadverdachten te arresteren. Als deze puberpyromanen jonger zijn dan 18 lopen ze echter de volgende dag weer met jerrycans te slepen. Het wordt dan ook om deze deze leeftijd zo snel mogelijk te verlagen.