Advertentie

Utrecht komt met gay-alert

Utrecht krijgt een speciaal telefoonnummer voor homoseksuelen die zich bedreigd voelen in hun woonomgeving, een 'gay-alert'. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Utrecht denkt zo sneller in te kunnen grijpen wanneer homoseksuelen gepest worden.

21 oktober 2010
Ontvlucht
Woensdag werd bekend dat een man uit de Utrechtse wijk Lombok zijn woning heeft verlaten uit angst voor pesterijen. In de stad zijn al eerder homostellen hun woning ontvlucht.

Zat
Burgemeester Aleid Wolfsen is het nu zat, zei zijn woordvoerster. Wolfsen heeft zijn herfstvakantie onderbroken. Hij is samen met de politie tot de conclusie gekomen dat gemeentelijke instanties steeds te laat in de gaten hebben gekregen dat er sprake was van homopesterijen.

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bart van de Hulsbeek / issue manager
Volgens mij is dit inmiddels de zesde keer dat Wolfsen het zat is. Is hij het de volgende keer weer zat?
Harry Bovendam / Columnist
Aha, en weer gebeurt er niks. Nu kunnen mensen (lees: homo's) naar een ander telefoonnummer bellen. EN DAN? WANNEER WORDEN DE MENSEN EENS AANGEPAKT DIE DE BUURT TERRORISEREN? Dat gebeurt niet.
Janny / pvda hater
Tja zo'n dom idee kan natuurlijk ook alleen maar uit een pvda kop komen.
Pvda stemmers zijn nu in mijn ogen veruit de domste mensen in dit land
Johan de Wilt / Cisco Security Specialist
"Met de gay alert"
"Mevrouw, op mijn raam zijn vervelende hetero jongens nu VIEZE LEERNICHT aan het krassen"
"Dat moet u natuurlijk zien vanuit de context binnen de huidige jongerencultuur"
"Oh oké"
Johan Sterk
Hadden we voor het beschermen van onverlaten niet gewoon de politie? Of heb ik iets gemist de laatste tijd? Overigens is ook met politie dit probleem niet op te lossen, zo de PvdA al bereid is er iets aan te doen. In het historisch verleden van Nederland was de standaard oplossing de aso's in speciale heropvoedingswijken onder te brengen. De veenkolonien zijn het vroegste voorbeeld. Later zijn in Amsterdam dergelijke wijken gebouwd. Het is toch van de gekke dat door het spreidingsbeleid in alle betaalbare wijken aso's worden gehuisvest. Alleen de bemiddelden kunnen nog van deze ellende verschoond blijven. Vooral als ze zich in wijken kunnen vestigen waar de gemeenschap privé veiligheidsdiensten inhuurt. Als de staat niet meer van plan is haar burgers te beschermen, moet het maar worden toegestaan dat de burger zichzelf beschermd, desnoods door wapenvergunningen aan kwetsbare groepen zoals homo's te verlenen. De huidige situatie is onaanvaardbaar.
Joop
Het wordt pas interessant als de bevolking van Utrecht eens aangaf dat ze Aleid Wolfsen meer dan zat zijn. Zou iemand die joker eens kunnen uitleggen dat burgemeester zijn geen zeer goed betaalde hobby is, ook al ben je van de PvdA maar gewoon een baan waar je helaas geschikt voor moet zijn? Dus geen lokale krantjes verbieden, geen nietszeggende snoepreisjes maken, geen trucendoos openmaken voor je eigen huisvesting, geen nietszeggende beloftes maken maar gewoon voor de burger opkomen. Dat betekent dus Aleid dat je dit tuig met bontkraagjes aanpakt en ziet alleen maar zeggen dat je dit doet want dit wordt al door niemand gelooft. Anders moeten de mensen die lastig gevallen worden jou maar op je prive telefoon bellen en als het kan om twee uur 's nachts.
Wim Heitinga / Praktiserend Hufter
Burgemeester smile, u staat op Geenstijl.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/10/spannond_gay_alert_in_utrecht.html
Wim / cfo
De politie in Utrecht wil best wel helpen en zijn mijns inziens ook capabel genoeg. Maar de baas is PvdA en die willen alles houden zoals het al jaren is, anders verliezen ze hun positie.
De linkse politiek is verantwoordelijk voor het feit dat de politie niets mag (en afglijdt naar: niet kan). Links weet altijd wel weg met geld dat ze incasseren bij de werkenden: naar zichzelf sturen.
Chantal / Coordinator Planning
Gayalert is een goed idee om te kunnen registreren hoeveel homoseksuelen worden geterroriseerd. Uit ervaring met zoiets dergelijks weet ik dat er uiteindelijk niets aan gedaan wordt. In Amsterdam wordt ales in de doofpot gestopt, en het slachtoffer krijgt eerder een trap na dan dat het beschermd wordt. En dit helaas vooral in de stadsdelen waar veel allochtonen wonen (zelfs op de ambtelijke werkvloer!!!) Hier deelt het stadsdeelbestuur kennelijk de antipathie tegen homoseksuelen wegens geloof of durft men niet op te treden, Raad eens welke politieke partij daar de touwtjes in handen heeft.....
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Is er ook ergens een Aleid Alert in te voeren?! Dit Alert staat voor alle zinloosheid die wordt verzonnen en waar alleen maar eigen promotie centraal staat. Pak die gasten gewoon stevig aan. Laat zien dat je dergelijke acties van dom volk niet accepteert in Nederland. Treedt op, desnoods met harde hand! Geen gesoebak meer, aanpakken. Waarom laten we die terreur toe, Sociaal heeft een grens en deze is al ver overschreden, het is nu tijd om op te treden en wellicht op termijn kan het dan weer sociaal! Die gasten weten toch dat ze niet worden aangepakt, er komt gewoon weer zo'n sociaal werker langs die tegen je aan praat. Bladiebladiebla. Links heeft die eerder zo arbeidsloze groep van sociale wetenschappen echt aan de bak weten te brengen door alles met de zachte hand proberen te buigen. Maar soms is dat allang niet meer de oplossing!
Menno / beileidsmedewerker
@ Tip "Pak die gasten gewoon stevig aan".

Ook enig idee hoe je dit uit wilt voeren? Welke gasten wil je aanpakken? En hoe zou je vast willen stellen welke gasten het betreft? Permanente bewaking door politieambtenaren van homo's? Of camera's gericht op de woning van homo's?
Ook anderen nodig ik uit om met werkbare oplossingen te komen. Lijkt mij zonvoller dan allerlei negatieve opmerkingen.
Advertentie