of 62812 LinkedIn

Utrecht: arrestatie homotreiteraars kwestie van tijd

‘Het kan niet lang meer duren voor we ze te pakken hebben’. Dat zegt Maud Bredero, woordvoerder van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen. Ze doelt op de jongens in de wijk Leidsche Rijn die een homostel in die wijk dermate intimideerden dat de mannen zeggen hun huis in de verkoop te willen doen.
4 reacties
‘Het kan niet lang meer duren voor we ze te pakken hebben’. Dat zegt Maud Bredero, woordvoerder van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen. Ze doelt op de jongens in de wijk Leidsche Rijn die een homostel in die wijk dermate intimideerden dat de mannen zeggen hun huis in de verkoop te willen doen.

Geen bewijs
De gemeente is sinds september vorig jaar op de hoogte van de intimidaties, maar heeft volgens Bredero bij gebrek aan concreet bewijs geen actie tegen de daders kunnen ondernemen.

Technisch verhaal
Het politieonderzoek is nog steeds gaande. Er wordt extra gesurveilleerd en ‘er worden sinds een tijdje technische middelen ingezet’ om de daders te pakken. Wat dat inhoudt kan Bredero uit belang van het onderzoek niet zeggen. 'We hebben zoveel middelen ingezet, dat als ze zich weer misdragen de kans groot is dat we ze direct kunnen oppakken,' aldus de woordvoerster.

'Als bekend is wie de daders zijn, moet de overlast ophouden. Als dat niet het geval is, dan zullen maatregelen volgen. Uithuiszetting is daarbij een optie.'

 

Misdaad Anoniem
Wat het onderzoek tot nog toe in de weg zit is het gebrek aan getuigen. ‘We hebben de buren nodig’. zegt Bredero. ‘We hebben getuigen nodig. Als twee mensen kunnen bevestigen dat ze iemand bezig hebben gezien zijn we klaar. Buurtbewoners is ook gevraagd het te melden als zij iets zagen van de overlast maar helaas is dat niet gebeurd. Het lijkt erop dat ze bang zijn om iets te zeggen, ook al kan gemeld worden via de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem.’

Verbale intimidatie
Sinds september hebben de mannen een paar keer melding gedaan van beschadiging van hun auto. Deze is bekrast en ruiten zijn ingegooid. Verder gaat het vooral om verbale intimidatie. De gemeente heeft daarna een contactpersoon aangesteld die regelmatig contact met de mannen onderhield. De vermoedelijke daders zijn ook bezocht, maar de jongens en hun ouders ontkenden bij die gelegenheid elke betrokkenheid, zegt Bredero. ‘ We zijn er zeer op gespitst om die jongens te pakken, maar we moeten bewijs hebben. De capaciteit om een politiecordon om de woning te leggen hebben we niet.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rob (Adviseur sociale zaken) op
Joschke reageert inderdaad niet zo slim, maar je zal maar ertussen wonen. De meeste amtenaren en beleidsmakers wonen in nette witte wijken waar dit soort problemen bijna niet voorkomen. Misschien woont Joschke ook wel in zo'n leuk bedachte wijk en is daarom helemaal aan het flippen. Door de problemen niet KEIHARD aan te pakken met Marokkaans straattuig, wordt Wilders alleen maar groter met zijn rascistische kliek. Dus reageer niet teveel op Joschke. Liever meer inhoudelijk op het aanpakken van het straattuig dat Wilders alleen maar populairder maakt.
p.s. Ik stem geen PVV.
Door Marvasaiel op
Ik weet een leuke site voor Joschke: geenstijl.nl. Daar kun je al je persoonlijke frustraties ongenuanceerd het internet opgooien. En dan hoef je zelfs niet meer op je Nederlands te letten. Makkelijk toch? Dan kunnen we dit deel van het internet bewaren voor mensen die wel een onderbouwde, genuanceerde mening hebben. Of dat nou links of rechts is.
Door Jan (ambtenaar) op
Weer zo'n domme reactie. Als oud-ambtenaar zou Joschke toch beter moeten weten. Als het jongens met twee paspoorten zijn, zijn ze gewoon Nederlander. Die kun je niet het land uitzetten. Onthoud dat nou eens. Straffen kan wel en daar ben ik voorstander van. Bij voorkeur in een tuchtschool, want heropvoeding is wel nodig, ook al zouden het autochtone Nederlanders blijken te zijn (bestaan tuchtscholen nog?). Maar krijg ze eerst maar eens te pakken.
Door Joschke (oud-ambtenaar) op
Ieder weet toch dat een Islamiet tegen een niet-Islamiet mag liegen. Dus een bekentenis zit er gewoon niet in. Ondanks wat Cohen zegt dat het Nederlanders zijn, zijn het ook Marokkanen met een Marokkaans paspoort. Dus uitzetten is geen probleem...