Advertentie

Urk wil geen striptease-acts meer

Strippers zijn definitief niet meer welkom in horecagelegenheden op Urk. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Etablissementen die toch striptease-acts toelaten, kunnen rekenen op tijdelijke sluiting.

28 januari 2011

Klachten
De erotische dansers en danseressen werden het mikpunt van de gemeente na klachten over een kroeg die in december vorig jaar een striptease-act inhuurde. Daarbij ging een vrouw volledig uit de kleren, wat tot verontwaardigde reacties leidde in de gelovige gemeenschap. Het betreffende café kreeg een waarschuwing, maar de burgemeester gaf destijds al aan in de toekomst strenger op te zullen treden.

Ergens anders
Door de instemming van de raad met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft de burgervader die mogelijkheid nu. Urkers met een voorliefde voor strippers moeten hun heil dus ergens anders zoeken.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
@Criticus
Integendeel, Urk zal zeker niet uitsterven.
Wat niet meer virtueel of visueel kan worden beleefd, zal noodgedwongen worden uitgedrukt tussen Urker lakens.
Daar gaan vele kindertjes van komen, zeg ik u. En dat is precies zoals de Here het heeft voorzegd en bedoeld. "Blijft thuis en vermenigvuldigt u." (Gen. 112 - of nee, dat was het nummer van de telefonische hulpdienst)
H.A.Decker / adviseur.
Allereerst wederom dank voor de foto. Nu begrijp je het artikel beter.
Dat ze daar tegen windmolens zijn, kun je enigszins indenken. Maar vrouwen met wapperende kleding en ledematen kan toch geen kwaad?????
jakov / vml. controller gemeente
Het besluit van de gemeente Urk is goed te begrijpen. Na de zondagse preek werd te uitvoerig gepraat over de dame die uit de kleren ging. Die brede weg mogen de Urkers niet gaan.
Die verkiezen de smalle weg. Ook goed te doen met een slok te veel op. Na de zondagse preek is het advies om het te hebben over "en als de dochter van deze Herodias inkwam en danste, en Herodes en dengenen die mede aanzaten, behaagde, zoo zeide de Koning tot het dochterken: Eisch van mij wat gij ook wilt, en ik zal het u geven" (Marcus 6:22)
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
De wet van vraag en aanbod. Wanneer er geen behoefte is, verdwijnt ook de voorziening en beste Urkers, niet andersom. "Dan moet men elders gaan", wordt toch al vele jaren in de praktijk gebracht. Liever de ogen en oren gesloten in de waan dat het dan niet gebeurt, tja ieder maakt zijn eigen omgeving waarin deze gelukkig is........ Urk scoort een 10 op het gebied van naiviteit en vrrrrroooomheid.....
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Ik heb er geen moeite mee dat striptease in Urk wordt verboden.
Ook niet als het wel wordt toegestaan.
Laat de Raad (het door de inwoners gekozen orgaan) er over beslissen.
Dan is het democratisch en dat is nu gebeurd. Dus: einde discussie !!
F.W. den Boef / consultant
Ja hoor, dit maakt de nodige flauwe reacties los. "Sex sells" zeggen ze in de reclame wereld. Wij hebben onze sexualiteit "verdinglicht", tot een (verhandelbaar) consumptiegoed gemaakt. Striptease is een uiting van een ongezonde manier van omgaan met sexualiteit. Blijf trouw aan je eigen partner. Dan loop je ook geen soa op.
JJMoes
Dat moester eens van komen op Urk:
houd aan die broek en jurk.
Ondertussen vergapen aan de drank
drugs en roken en krijgt men als dank
helaas de geest niet meer onder de kurk
Criticus - NL
Binnenkort komt er ook een censuur op internet, worden degelijke witte enveloppen niet meer bezorgd en gaat in de nachtelijke uren het beeld op zwart van de commerciele omroepen. Er wordt nog gediscussieerd over een 24-uurs controle op sex in het algemeen...

Laat ze lekker doorgaan zo, dan sterft Urk op natuurlijke wijze uit.
Advertentie