of 59854 LinkedIn

Uitspraak dodenherdenking Vorden in het Engels

Bij hoge uitzondering heeft de rechtbank in Zutphen de uitspraak omtrent de Duitse herdenking op de begraafplaats in Vorden in het Engels vertaald.
3 reacties

De rechtbank in Zutphen heeft 'bij wijze van hoge uitzondering' de uitspraak over de dodenherdenking in het Gelderse Vorden laten vertalen. De uitspraak is sinds deze week in het Engels op internet te vinden.

Volgens een woordvoerster van de rechtbank is een gespecialiseerd vertaalbureau ingeschakeld, omdat er nog steeds erg veel belangstelling uit het buitenland is voor de omstreden uitspraak. 

Duitse militairen

De rechter verbood de burgemeester van Bronckhorst, waar Vorden bij hoort, om tijdens de dodenherdenking dit jaar ook omgekomen Duitse militairen te herdenken door langs hun graven te lopen.

 

Links laten liggen

De splintergroepering Federatief Joods Verzet stapte naar de rechter toen bleek dat het Vordense 4/5 Mei Comité de Duitse slachtoffers bij de herdenking op 4 mei wilde betrekken. De rechter besloot op het laatste nippertje dat de burgemeester ,,uit respect voor Nederlandse nabestaanden van oorlogsslachtoffers'' de Duitse graven links moest laten liggen en dat de gemeente het publiek moest waarschuwen voor een looproute langs de betrokken graven.

 

Aangetast

Burgemeester Henk Aalderink vindt dat hij in zijn ambt als burgervader is aangetast door de uitspraak. De gemeente is in beroep gegaan. Het is nog niet bekend wanneer dit beroep zal dienen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Ach, we kunnen de onwetenheid van de vvd'er Aalderink hem niet kwalijk nemen. Het is een partij die alleen maar roeptoetert en geen zinnig beleid weet te maken. Kijk naar Rutte-0 en de vvd-ministers en staatssecretarissen. Incompetent, en Aalderink moet gewoon weten dat je pas de opzet van de dodenherdenking kan veranderen wanneer de laatste overlevende van de orlog dood is. En dan voelt meneer zich in zijn ballen gekenpen. Kinderachtig, wat een egotripperij...
Door Hans de Bruijn (free lance journalist) op
Er zijn gemeenten die Engelse en Amerikaanse oorlogsvliegers op het kerkhof hebben liggen.
Bij die graven wordt op 4 mei niet herdacht, omdat mijn gemeente een fusilladeplek in de binnenstad heeft
Door Jan op
Een vertaling in het Duits had meer voor de hand gelegen....