of 59345 LinkedIn

Twintig pleinverboden voor taxi's Leidseplein

1 reactie

De politie heeft afgelopen weekeinde 37 pleinverboden uitgedeeld in de Amsterdamse uitgaansgebieden. Dat maakte ze maandag bekend. De maatregel is opgelegd op het Leidseplein en het Rembrandtplein aan twintig taxichauffeurs en aan zeventien personen die op stap waren.

 

Arrestatie
De politie controleerde van donderdagavond tot zondag rond middernacht. Ze arresteerde een taxichauffeur die vrijdag een pleinverbod had gekregen en dat zaterdag overtrad door toch op het Leidseplein te rijden.

Versneld ingevoerd

De invoering van de pleinverboden, waarbij personen die zich misdragen het hele weekeinde niet meer in het uitgaansgebied mogen komen, had versneld plaats na het incident op zondag 5 juli, waarbij de 44-jarige Rob Sitek door een ruzie met een taxichauffeur om het leven kwam. Voor taxibestuurders betekent de maatregel dat zij in dat gebied geen ritten mogen aanbieden. Vorig weekeinde kregen twee chauffeurs een pleinverbod.

Dronkenschap

Het uitgaanspubliek dat een pleinverbod kreeg maakte zich schuldig aan openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en verboden messenbezit. Behalve het uitdelen van de uitgaansverboden zijn er ook extra toezichthouders ingehuurd. Zij moeten erop letten dat taxichauffeurs zich netjes gedragen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Oscar op
Ik begrijp niet dat die mensen wel gewoon taxichauffeur mogen blijven. Als je korte ritten weigert of je onbeschoft gedraagt dan direct vergunning intrekken. En ook de politie WEL op laten treden tegen deze "heren". Dan is het prbleem snel opgelost