of 59761 LinkedIn

Tweet burgemeester leidt tot commotie

Burgemeester Jan-Frans Mulder
Burgemeester Jan-Frans Mulder
11 reacties

Een grappig bedoelde tweet van de burgemeester van Hulst heeft tot enige commotie geleid. De persoonlijke boodschap ging over overvallen op Chinese restaurants in de provincie Zeeland. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde maandag een bericht hierover op Omroep Zeeland.

Sambal
Burgemeester Jan-Frans Mulder(@jan_frans) twitterde maandag: Nu al dlie overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag gelepen wordt...niet sambalb(l)ij!

Volgens de woordvoerster blijkt uit reacties op onder meer Omroep Zeeland en Twitter dat niet iedereen vindt dat dit kan.

Geen spijt 
Toch heeft Mulder geen spijt. ,,Het is zijn stijl van twitteren. Hij gebruikt heel veel kwinkslagen of woordspelingen. Hij reageerde eerder ook op ludieke manier op een brandstichting, toen leverde dat geen problemen op. Nu is dat anders’’, aldus de zegsvrouw. De burgemeester kreeg ook reacties van mensen die zijn tweet wel waardeerden.

 

Bezoek
De burgemeester brengt dinsdag een bezoek aan de eigenaars van een Chinees restaurant in Middelburg dat onlangs werd overvallen. Mulder brengt een privébezoek om steun te betuigen na zijn tweet die maandag tot ophef leidde.


Grappig
Volgens een zegsvrouw van de gemeente gaat de burgemeester geen excuses aanbieden. Hij gaat uitleggen dat zijn tweet op persoonlijke titel was verstuurd en dat die niet kwetsend was bedoeld, maar juist grappig. ,,Hij vindt het ook vervelend dat ze nu ook nog extra media-aandacht over zich heen krijgen," aldus de woordvoerster.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bas (Logicus) op
@T.weet, hoezo achtellijk de bulgelmeestel schleef foutloos fonetisch Nedellands op zijn Chinees.
Door C. Hinees (Vleesbereider) op
En nu maal hopen dat de Chinese maffia hiel geen lucht van klijgt.....andels moet hij ook nog vluchten naal een vel en walm land.

Stelkte Flans
Door T. Weet (Tweeter) op
Wat een DOMME lul is die burgerachterlijkemeester!
Door J.Hak op
De verzuurde reacties alhier zijn kenmerkend voor het humorloze linkse klimaat van het binnenlandse bestuur.
Door Bas (Logicus) op
Naal mijn mening heeft de Chinees mindel moeite met de glap dan met de ovelval.

Misschien niet een leuke grap voor de betrokken Chinees maar over leed wordt nu eenmaal leedvermaak gemaakt. En meestal heeft dat tot doel om acceptatie voor het leven met leed te creëren. Alle grote cabaretiers die Nederland heeft voortgebracht verdienen er tenslotte hun brood mee. En dat betreft zeker geen droog brood.

De klagers hebben al langere tijd niets te melden gehad en voelen zich tekort gedaan aan media aandacht. De ophef is slechts bedoeld om hun eigen ego te strelen.
Door Jan op
Burgemeesters en humor. Dat zijn twee onverenigbare begrippen. Ooit een burgemeester meegemaakt met (leuke) humor? Ik niet. Anders word je ook geen burgemeester. Maar Mulder is wel het dieptepunt.
Door B. Janssen (Ambtenaar) op
Vandaag een boel sneue politici in BB. De heren hebben zichzelf speeltjes verschaft en sms-en en twitteren er "vrolijk" op los. Ze begrijpen volstrekt niet de impact en reikwijdte van deze media. Ook zo benieuwd naar hun FB-pagina's? Staan er nog compromiterende foto's op, zou leuk zijn voor Pownews, hebben ze ook weer een iten gevuld.
Geef de heren en dames in het openbaar bestuur snel een cursus Sociale Media, je moet tenslotte toch ook eem rijbewijs hebben voor je mag autorijden. Kunnen we daarna weer over tot de orde van de dag!
Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Jammer voor burgemeester Jan-Frans Mulder, heel jammer. En heel schandalig maar vooral ook heel erg dom. Burgemeesters twitteren niet op persoonlijke titel en Mulder twitterde eerder heel duidelijk als burgemeester. Laat nu door zijn woordvoerder zeggen dat het anders is. Jokken is altijd fout in de communicatie. Heeft de woordvoerder dat niet aan de burgemeester verteld? Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en de veiligheid en het gebrek aan respect dat Mulder toont voor de Chinese slachtoffers is meer dan schandalig. Racistisch zou ik het noemen. Dat heeft hij ongetwijfeld niet bedoeld, maar dat doet niets af aan het feit. Middelbare scholieren maken flauwe grappen door alle letters 'r' te vervangen door een 'l'. Nixon vraagt aan zijn Chinese gastheren: 'Do you have many elections here?' En de puberale grap is dan: 'evely night, evely night'. De burgemeester probeert heel goedkoop te scoren over de ruggen van mensen die het slachtoffer zijn van een tekort aan veiligheid. En, zo laat hij door zijn woordvoerder zeggen, hij heeft geen spijt. Ook dat is een erg snelle en alleen om die reden al een opnieuw ondoordachte uitspraak van Mulder. De zaak redden wordt er niet gemakkelijker op, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Dus burgemeester Mulder, hou de eer aan jezelf, kom tot inkeer. Besef dat het een ongepaste Tweet was, erken je fout en toon oprechte spijt. Wachten totdat Chinese mensen boos tegen je doen heeft geen zin. Dat zijn namelijk vaak mensen met een heel diepgewortelde beschaving.
Door neitram op
Smaken verschillen dus maar voor alle duidelijkheid nog toegevoegd: helemaal geen onderwerp toch voor een burgemeester om grappen over te maken, mede in acht genomen dat er wellicht hard werkende gedupeerden/slachtoffers zijn van die criminelen, en van wie (taal)beleving en -waardering zeker anders zal zijn?
Dit type humor om vooral zichzelf op te leuken in de 'sociale' media (deze l is correct hoor!) kan een eerste burger m.i. beter aan andere humoristen overlaten, is mijn mening.
Door Jan Jager (Burger) op
Wat doet die man nu verkeerd? Ik vind hem wel grappig. Nog even en de politieke correctheid wordt zodanig dat iedereen er het zwijgen toe doet. Stilte kan aangenaam zijn maar niet te lang graag. En dan die commisaris der Provincie Carla Peijs? Peis? Pies? Die wil die man dan gaan onderhouden. Zijn we nu van de pot gerukt mevrouw. Tot voor een paar jaar geleden had je in Engeland nog een satire over een man in een Chinees restaurant die zich beklaagd, waarop de ober zegt "Ca complane? wan a si managel ?" Vreselijk om te lachen maar mag daar nu niet meer, net zomin als te zeggen dat Schotten zo zuinig zijn. Elke steriotiep wordt uitgebannen.Het leven wordt dan zoals Joël Voordewind, die vreselijke CU figuur, dat graag zou zien. Verschrikkelijk saai en vol geboden en verboden. Tegen iemand zeggen dat ie lelijk is zou wel eens rascistisch kunnen worden opgevat. Of iemand mooi vinden kan worden opgevat als seksisties. De gang naar de rechter is zo gemaakt tenslotte.
Uitkijken voor zeg maar, best wel een beetje en een stukje verontwaardiging. Voor je het weet ben je slachtoffer al mag je dat stempel niet opleggen want dan zou men zich beledigd kunnen voelen. Moeilijk allemaal he?