Advertentie

Twee personen opgepakt om bedreigen burgemeester

De politie heeft twee mannen van 52 en 62 jaar uit Landgraaf opgepakt voor het bedreigen van de burgemeester van Voerendaal. Burgemeester Wil Houben was op 26 februari met de auto onderweg naar het gemeentehuis toen een man met een bivakmuts de weg opliep en een wapen op hem richtte.

02 augustus 2018

De politie heeft twee mannen van 52 en 62 jaar uit Landgraaf opgepakt voor het bedreigen van de burgemeester van Voerendaal. Ook zouden zij brand hebben gesticht in een loods in de Limburgse gemeente. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Gezagsondermijnende incidenten

Burgemeester Wil Houben was op 26 februari met de auto onderweg naar het gemeentehuis toen een man met een bivakmuts de weg opliep en een wapen op hem richtte. De burgemeester ontsnapte door hard weg te rijden. De bedreiging lijkt niet op zichzelf te staan, maar deel uit te maken van een reeks gezagsondermijnende incidenten, aldus de politie. Zo werd in 2017 de auto van een wethouder in brand gestoken.

Waarschuwing

De bedreiging van Houben lijkt volgens de politie een waarschuwing tegen de gemeente en andere diensten die betrokken zijn bij de bestrijding van criminaliteit in Voerendaal. Sinds 2016 zijn hennepkwekerijen en een drugslaboratorium ontmanteld en zijn daaraan verwante belastingschulden geïnd. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.de Niet / Strat.Adviseur
De criminelen bemoeien zich steeds actiever met de bovenwereld. Naast bedreigingen volgen nu ook andere intimiderende acties en ook brandstichtingen zijn erg in. Het probleem is - net als in de USA tijdens de drooglegging - dat de criminelen inmiddels bulken van het geld maar ook wapens. De overheid kan nu van slecht geouttileerde handhavers maar ook van burgers, bedrijven en instellingen, niet meer verlangen dat die het vingertje opsteken. Dit vergt een brede en harde aanpak met een lange adem.
Advertentie