of 64707 LinkedIn

Turken Gilze-Rijen accepteren excuses burgemeester

'Die uitspraak is onjuist en kan er onterecht toe leiden dat de hele Turkse gemeenschap van Gilze en Rijen over één kam wordt geschoren en lokale politici van Turkse komaf onterecht worden gecriminaliseerd', schrijft de PvdA-burgemeester in een verklaring.
2 reacties

Vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Gilze-Rijen hebben in een gesprek de excuses aanvaard van burgemeester Jan Boelhouwer voor zijn uitspraken in een interview met de Volkskrant. De burgemeester had in een krantenartikel gezegd dat alle inwoners van Turkse komaf in Rijen op de hoogte zijn van illegale drugspraktijken in de gemeenschap.

Persoonlijk overbrengen
'Die uitspraak is onjuist en kan er onterecht toe leiden dat de hele Turkse gemeenschap van Gilze en Rijen over één kam wordt geschoren en lokale politici van Turkse komaf onterecht worden gecriminaliseerd', schrijft de PvdA-burgemeester in een verklaring. Boelhouwer
 gaat zijn excuses maandagavond ook nog persoonlijk overbrengen in de Turkse moskee in Rijen, aldus de gezamenlijke verklaring. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bertus op
Zo kennen we de PvdA weer: buigen als knipmessen om de zogenaamd beledigde Turken te pleasen.
Slappe zak hooi, die Boelhouwer.
Door Fritz A. von Geusau op
Zo kennen we burgemeester Boelhouwer weer. Eerst fors de trom roeren met scherpe uitspraken om dan meteen die keutel weer in te trekken en excuses aan te bieden. Electoraal staat de PvdA er niet bepaald florisant voor en nu proberen de heren Boelhouwer en Hamming zich, ten koste van hun eigen collega-burgemeesters te profileren als een miniatuur-Aboutaleb, door ook maar eens ferme uitspraken te doen. We hebben het overigens over dezelfde burgemeester Hamming die het gesprek aanging met de toenmalige minister Opstelten om meer politiecapaciteit voor (oost) brabant en zich vervolgens met een nietszeggend praatje en nul toezeggingen liet wegsturen en het gesprek met de minister nota bene ook nog als 'inspirerend' beschreef.

Vacatures

Van onze partners