of 59162 LinkedIn

Tuchtcollege tikt gemeentesecretaris op vingers om dubbelrol

Het Tuchtcollege in Zwolle heeft een interim/gemeentesecretaris op de vingers getikt omdat zij - in haar rol als GZ-psycholoog, een psychologisch rapport opstelde over een van haar medewerkers.

Een interim-gemeentesecretaris  die daarnaast GZ-psychoog is, is geen probleem. Totdat diezelfde gemeentesecretaris haar rollen gaat vermengen en een psychologisch rapport schrijft over een medewerker waaraan zij leiding geeft. Dat kan echt niet, vindt het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle, dat de interim-gemeentesecretaris van Neder-Betuwe nu in een uitspraak flink op de vingers tikt. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Geheimhouding
Door een psychologisch rapport op te stellen van een van haar medewerkers, heeft gemeentesecretaris Mariet Nijhuis op 'onaanvaardbare wijze' haar beroep als gemeentesecretaris vermengd met dat van haar andere functie als GZ-psycholoog, stelt het tuchtcollege. Niet alleen kon zij dit niet doen als gemeentesecretaris, zij schond ook nog eens haar geheimhoudingsplicht als GZ-psycholoog door de inhoud van het rapport te bespreken met anderen in het gemeentehuis.

Onvoldoende
En het rapport voldeed ook nog eens niet aan de eisen die aan een psychologisch rapport gesteld mogen worden, oordeelde het college. Het feit dat volgens de gemeentesecretaris de medewerkster zelf aan haar had gevraagd het rapport op te stellen, doet daar volgens het college niets aan af. Dit laatste wordt overigens door de betreffende ambtenaar ontkend. Volgens de medewerkster is haar niet van tevoren duidelijk gemaakt wat Nijhuis met het rapport van plan was. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door luppo (inwoner provincie) op
Echt ongelofelijk dit.
Ook echt ongelofelijk dat deze vrouw steeds weer aan de bak komt als interimmer.
Door W.F.Willems (pensioen) op
Lieden met een lacunair geweten heb je overal, dus heel snel strafontslag. Totaal ongeschikt voor deze en vele funkties.
Door Jos Meijer op
De ggz ziet bij iedereen wel een gekte alleen zijzelf zijn normaal.Typisch ggz. Zij mankeren niets.Ze ontdekken altijd wat bij een ander tenminste dat denken ze te zien en dat willen ze zien.Globaal gezien zijn de meeste volwassenen inclusief kinderen prima in orde.
Ze sturen kinderen echt niet weg zonder diagnose.
Gewoon een kwestie van opschrijven er is altijd wel wat te vinden ook al voldoet iemand maar aan 1 twijfelachtig kenmerkje autisme hij wordt er voor behandeld.Voor altijd.