Advertentie

'Toyboy' burgemeester Hoes niet vervolgd

Volgens het OM was het opnemen van de beelden niet strafbaar omdat Hasselt zelf aan het gesprek deelnam.

18 mei 2015

De aangifte van burgemeester Onno Hoes van Maastricht tegen omroep PowNed en Robbie Hasselt is geseponeerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt. Volgens het OM in Amsterdam is er geen sprake van strafbare feiten.

Verborgen camera
De nu 53-jarige Hoes deed vorig jaar aangifte vanwege een blog van Hasselt en een uitzending van PowNews. PowNews zond beelden van Hoes uit die waren gemaakt met een verborgen camera.

Zonder dat de burgemeester het wist filmde de jonge twintiger Hasselt hem tijdens twee afspraken. De twee hadden elkaar via sociale media leren kennen. Hoes maakte seksuele toespelingen tijdens het etentje. Hasselt publiceerde op zijn weblog gegevens uit de werkagenda van de burgemeester en privéberichten die ze uitwisselden.


Opgelucht
De uitzending van de ontmoetingen in PowNews was voor Hoes in december reden om zijn vertrek als burgemeester aan te kondigen. Maastricht worstelde volgens hem met de publicaties en dat kon hij de stad niet aandoen, liet hij weten. Volgens het OM was het opnemen van de beelden niet strafbaar omdat Hasselt zelf aan het gesprek deelnam. Het uitzenden van de beelden door omroep PowNed was daarom volgens het OM ook geen strafbaar feit. Robbie Hasselt reageert opgelucht via Twitter. 'Ik ben zo blij, gelukkig! Aangifte burgemeester Hoes geseponeerd.'


Gerechtshof

Onno Hoes is het oneens met de beslissing van het Openbaar Ministerie om zijn aangifte tegen omroep PowNed en Robbie Hasselt te seponeren. De burgemeester spant een procedure aan bij het gerechtshof in Amsterdam om alsnog vervolging af te dwingen. Hoes vindt de seponering op de gronden zoals door het OM aangegeven 'niet acceptabel'. 'Het OM heeft gezien de duidelijke feiten onvoldoende kunnen aangeven waarom vervolging in deze zaak niet mogelijk zou zijn', aldus de verklaring. Hoes vindt dat het OM het verkeerde signaal afgeeft dat mensen 'die een publieke functie vervullen of anderszins in de belangstelling staan kennelijk vogelvrij zijn.' (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Een groot ego, een oververhit libido en denken dat men nog een jeugdige god is, het gaat niet samen met een publieke functie waarin betrouwbaarheid essentieel is. Geile Onnootje werd door zijn eigen zelfbeeld verblind, het is een Griekse tragedie aan de Maas en goed voor een mooie theaterproductie : De Musical Onno. Het is alles ijdelheid, sprak Prediker al.
Ed van Ooijen / stafmedewerker en vakbondsconsulent
Onno Hoes is niet voor de poes!
Kaas !
blijft natuurlijk rattengedrag, stiekem opnamen maken, eigenlijk moet het strafbaar zijn.

Maar ja, de Nederlandse staat luistert ook graag af..
Monique
Als je dit afzet tegenover de mediacode die het koningshuis betreft, vind ik het toch vreemd dat dit zomaar toegelaten wordt.
Advertentie