Advertentie

Tourstart Utrecht kost bijna 2 ton extra

De extra kosten komen voort uit onder andere het wel reserveren maar uiteindelijk niet boeken van hotelkamers, voor het weghalen van verkeerd geparkeerde fietsen en voor het betalen van eigen risico bij schadegevallen. En er liggen nog niet-betaalde rekeningen voor in totaal 32.000 euro.

25 januari 2017

De start van de Tour de France in Utrecht in 2015 kost de gemeente nog eens bijna 2 ton extra. Het Utrechtse stadsbestuur heeft dinsdag een brief aan de raad gestuurd, waarin nieuwe tegenvallers bovenop het al bekende tekort van 400.000 euro zijn opgesomd. 'Dat vinden we vervelend, maar we kijken desalniettemin terug op een zeer geslaagd evenement', aldus burgemeester en wethouders.

Extra kosten
Het wel reserveren maar uiteindelijk niet boeken van hotelkamers heeft een tegenvaller van 45.000 euro opgeleverd. Extra kosten zijn ook gemaakt voor het weghalen van verkeerd geparkeerde fietsen en voor het betalen van eigen risico bij schadegevallen. Een administratieve fout flatteerde de inkomsten met 65.000 euro te veel. En er liggen nog niet-betaalde rekeningen voor in totaal 32.000 euro.


Ronde van Spanje
Het organiseren van de Tourstart kostte 15,4 miljoen euro. Utrecht heeft nu het oog laten vallen op het organiseren van de start van de Ronde van Spanje in 2020. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Utrecht is goed in het zich snel rijk rekenen.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Volgens mij jokken bestuurders van te voren bijna altijd over de werkelijke kosten om dergelijke evenementen binnen te halen. Onbegrijpelijk dat ze dat iedere keer ongestraft mee wegkomen. Helemaal omdat het feitelijk gaat om het vet subsidiëren van overbetaalde pillenslikkers. Over ondermijning gesproken.
Advertentie