of 59162 LinkedIn

Ton Rombouts Citymarketing Personality van het jaar

De burgemeester van ’s-Hertogenbosch Ton Rombouts is verkozen tot ’Citymarketing Personality of the Year’.

De burgemeester van ’s-Hertogenbosch Ton Rombouts is verkozen tot ’Citymarketing Personality of the Year’. 

Jheronimus Bosch

De trofee, die dit jaar voor de eerste keer wordt uitgereikt, is een waardering voor degene die het afgelopen jaar van grote betekenis is geweest voor de citymarketing, beeldvorming en uitstraling van een stad of gemeente. De jury heeft de trofee aan Ton Rombouts toegekend vanwege zijn langdurige inzet en betekenis voor de profilering en citymarketing van Den Bosch. Dat kwam vooral tot uiting in het afgelopen jaar, waarin de gemeente met een grote reeks aan tentoonstellingen, evenementen en optreden herdacht dan de schilder Jheronimus Bosch 500 jaar geleden overleed.  

Uitstraling
‘Door zijn volhardende en creatieve bestuurskracht is het gelukt om belangrijke partijen in de stad bijeen te brengen en op tal van terreinen bij te laten dragen aan de uitstraling en marketing van zijn gemeente. Dit heeft geleid tot succesvolle resultaten in breed verband, zowel op economisch en cultureel terrein, alsook in het kader van de sociale cohesie in de stad,’ zo stelde de jury. . Rombouts is vanaf 1 september 1996 burgemeester van Den Bosch en hiermee de langstzittende burgemeester van het land. Hij beëindigt deze loopbaan in oktober van dit jaar.

Eerste keer
De trofee voor ‘Citymarketing Personality of the Year’ wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt als aanvulling op de Nationale Citymarketing Trofee voor de gemeente met de beste citymarketing. Beide prijzen worden op maandag 12 juni uitgereikt in het Atlas Theater in Emmen, tijdens de 10e editie van het Nationaal Congres Citymarketing.

Jury
De jury bestaat onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan, hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Verdere bestaat de jury uit Erik Braun, universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Eric de Kluis, hoofdredacteur van Binnenlands Bestuur, Hans Oostendorp, directeur van Necker van Naem en Gerard Zandbergen, CEO van Locatus.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.