of 59082 LinkedIn

Toch vervolging Jan B. na bedreigen burgemeester

Jan B. had een verzoek ingediend om de bedreigingszaak te beëindigen omdat hij eerder dit jaar voor wapenhandel en het wegmaken van een lijk al is veroordeeld tot lange celstraffen. De officier van justitie was het daarmee eens en de zaak dreigde daarom zonder straf te eindigen. De beslissing leidde tot verontwaardigde reacties in de Brabantse politiek en ook minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) vond het standpunt van de aanklager fout.
4 reacties

Het Openbaar Ministerie in Breda gaat wapenhandelaar Jan B. uit Hulten alsnog vervolgen voor bedreiging van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen, een gemeenteambtenaar en een politieagent. Een woordvoerster heeft dat dinsdag gezegd naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank, die weigerde om de zaak te sluiten.

Andere veroordelingen
Jan B. had een verzoek ingediend om de bedreigingszaak te beëindigen omdat hij eerder dit jaar voor wapenhandel en het wegmaken van een lijk al is veroordeeld tot lange celstraffen. De officier van justitie was het daarmee eens en de zaak dreigde daarom zonder straf te eindigen. De beslissing leidde tot verontwaardigde reacties in de Brabantse politiek en ook minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) vond het standpunt van de aanklager fout. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Vreeke (Directeur APAPS) op
De uitspraak van de rechtbank was ook te gek voor woorden. En was een ware bedreiging voor de aangiftebereidheid bij functionarissen in een publieke functie. Iets waar het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak (EVPT) vijf jaar de blaren voor op de tong heeft gelobbyd.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Wel kwalijk dat pas nadat deze flinke burgemeester de publiciteit zocht, het OM bereid blijkt tot vervolging over te gaan.
Door Ad de Ruijter (Rijksmedewerker) op
:-)
Door Heuvelmans op
Regelmatig heb je het gevoel dat Nederland 1 grote open inrichting is. Maar soms ontwaar je iets van realiteit en nuchterheid. Zoals bij het lezen van dit bericht.