Advertentie

Tippelzone Europalaan in Utrecht binnen drie jaar weg

Het college van B en W liet maandagavond weten dat het op zoek gaat naar een nieuwe plek voor de prostituees van de Europalaan. Uit de lijst mogelijke locaties kiest het college drie tot vijf kansrijke plekken om te bespreken met bewoners en andere belanghebbenden. Daarna volgt een voorstel aan de raad voor een mogelijke definitieve locatie. De plek moet veilig en goed bereikbaar zijn en voldoen aan eisen op het gebied van gezondheid.

21 maart 2017

De gemeente Utrecht gaat de tippelzone aan de Europalaan op uiterlijk 1 januari 2020 verplaatsen. Op de plek van de tippelzone wil de gemeente een stadswijk met ongeveer 6000 tot 10.000 woningen bouwen.

Mogelijk definitieve locatie
Het college van B en W liet maandagavond weten dat het op zoek gaat naar een nieuwe plek voor de prostituees. Uit de lijst mogelijke locaties kiest het college drie tot vijf kansrijke plekken om te bespreken met bewoners en andere belanghebbenden. Daarna volgt een voorstel aan de raad voor een mogelijke definitieve locatie. De plek moet veilig en goed bereikbaar zijn en voldoen aan eisen op het gebied van gezondheid.

Vergunning

De nieuwe tippelzone wordt toegankelijk voor alle sekswerkers die op het moment van de verplaatsing een geldige vergunning hebben voor de Europalaan. Op dit moment hebben ruim zestig prostituees een vergunning om daar te werken. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie