Advertentie

Tilburg startklaar voor gedoogde wietteelt

De gemeente Tilburg wil graag als eerste aan de slag met gedoogde wietteelt zodra er uit Den Haag toestemming komt. Wethouder Berend de Vries wilde maandag nog niet te veel vooruitlopen op de voorbereidingen.

13 maart 2017

De gemeente Tilburg wil graag als eerste aan de slag met gedoogde wietteelt zodra er uit Den Haag toestemming komt. Wethouder Berend de Vries legde maandag in de gemeenteraad uit dat er al diverse gesprekken plaatsvinden met andere Brabantse gemeenten, coffeeshophouders en het ministerie om klaar te zijn als het zover is. 'We gaan tempo maken en willen een voortrekkersrol spelen om deze kans te benutten', zei hij.

Wetsvoorstel aangenomen in Tweede Kamer
Wietteelt met toestemming van de overheid is sinds vorige maand een stapje dichterbij nadat in de Tweede Kamer een wetsvoorstel van D66 werd aangenomen. Professionele telers kunnen volgens het voorstel ontheffing krijgen als ze zich aan de regels houden. De wet moet nog door de Eerste Kamer, maar ook een volgend kabinet kan zorgen voor groen licht.

Wietsoorten

De wethouder wilde maandag nog niet te veel vooruitlopen op de voorbereidingen. De Vries onthulde wel dat bij de Tilburgse coffeeshophouders bijvoorbeeld de zorg leeft dat één kweker waarschijnlijk niet genoeg wietsoorten kan leveren om de klanten tevreden te stellen. Het risico bestaat daarom dat gebruikers op de zwarte markt hun slag slaan. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem / AS
Mooi, dat enthousiasme. That's the spirit. Uit een ander artikel van BB vandaag, begrijp ik echter dat er nog moet worden besloten of het Rijk dan wel de gemeenten de teelt gaat organiseren. Het lijkt mij dat dit een Rijkstaak is, ook om straks weer allerlei verschillen in aanpak en kwaliteit te voorkomen.
Advertentie