Advertentie

Tilburg gaf ondernemers Midi uitstapclausule

De gemeente Tilburg heeft kort voordat definitieve afspraken over de verbouwing van het Midi Theater werden gemaakt, het advies van de exploitanten om een pas op de plaats te maken in de wind geslagen. In plaats daarvan boden burgemeester Ruud Vreeman en toenmalig cultuurwethouder Hugo Backx (allebei PvdA) de ondernemers een passage in het huurcontract aan waardoor zij elk moment uit het project konden stappen.

14 juli 2009

Risico
Voormalig directeur Joris Bengevoord heeft dat dinsdagochtend verklaard in zijn verhoor door de enquêtecommissie van de gemeenteraad die de fors duurder uitgevallen verbouwing en exploitatie van het theater onderzoekt. Het exploitatierisico was op het bewuste moment begin juli te groot geworden, omdat de deelnemende televisieproducent Endemol geen harde toezeggingen wilde doen, aldus Bengevoord. Een pas op de plaats vonden de burgemeester en de wethouder echter 'geen goed idee', zei hij.

 

Over de streep
De voormalig directeur van Midi legde aan de commissie uit dat hij zonder de nieuwe clausule niet had getekend. Bij de burgemeester thuis werden hij en zijn partner Arijan van Bavel (Adje uit de tv-show van Paul de Leeuw) over de streep getrokken.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie