of 60715 LinkedIn

Tientallen meldingen van corruptie Noord-Holland

Commissie Schoon Schip  o.l.v. Professor Van den Heuvel  die de provincie Noord-Holland onderzoekt heeft zo'n 50 meldingen van corruptie ontvangen.
4 reacties

Bij de Commissie Schoon Schip die in opdracht van de provincie onderzoek doet naar mogelijke corruptie binnen het provinciebestuur zijn de afgelopen periode meer dan 50 meldingen binnengekomen. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Hooijmaijers

Veel van de meldingen komen van ambtenaren van de provincie. Professor Van den Heuvel is één van de drie leden van de onderzoekscommissie. Hij zegt dat de meeste meldingen al bekend waren.

De bal kwam aan het rollen door berichten over mogelijke corruptie rond voormalig gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Maar lang niet alle meldingen hebben met Hooijmaijers van doen. De commissie hoopt voor de zomer met haar eindrapport te komen, aldus RTV Noord-Holland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees op
@joep. Er zijn 50 meldingen binnengekomen waarvan een groot deel van ambtenaren. Een ambtenaar zal wel uitkijken om zomaar een melding te doen. Wel erg makkelijk om dit weg te zetten als journalistiek knip- en plakwerk.

Bovendien is er door Justitie beslag gelegd op bezittingen van Hooijmaaijers á 2 miljoen. Mag ook niet zonder reden lijkt me.

Door Joep op
Het is nog maar de vraag wat hier allemaal van klopt. Het is gebaseerd op een tendentieus stukje in de Volkskrant. De goede lezer herkent daarin een handige knip-en-plak journalist.
Door Boris op
Probleem in dit land (en de rest van de EU) is dat er alleen nog maar slappe bestuurders zijn, die ook allemaal weer lid zijn van dezelfde politieke partijtjes, waartoe vaak ook de personen behoren die deze praktijken onderzoeken. Er veranderd helemaal niets. En ik vrees, beste Hans, dat er helemaal niemand gestraft gaat worden, behalve dan die paar "klokkenluiders". Die worden ontslagen. Dat gaat bij het COA (Albayrak) straks ook gebeuren. En de gewone ambtenaar/medewerker maar integriteitscursussen volgen over het wel/niet aannemen van een fles wijn e.d.
Door Hans (afdelingsmanager) op
In en in triest dit. Ik kan me bij dit aantal meldingen niet voorstellen dat het management hier niets van wist; men zal wel bang geweest zijn voor het eigen hachie.
En de politiek maar begrip vragen voor het redden van zwakke eurolanden, de euro, banken - die massaal oppotten bij de ECB - kortingen op pensioenen etc. De rekening van falend bestuur komt steeds vaker en harder bij de belastingbetaler terecht, tot die het ook niet meer pikt.
Mag daarom hopen dat bestuur en management daar in Haarlem keihard wordt afgestraft !