of 59082 LinkedIn

Tientallen ambtenaren kammen beruchte camping uit

De camping Fort Oranje waar veel misstanden heersen wordt uitgekamd door tientallen ambtenaren uit verschillende gemeenten in Noord-Brabant. Een docuserie van SBS6 liet zien hoe slecht de behuizing was en wat voor criminele praktijken er zich afspeelde, De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten.
1 reactie

Met ruim vijftig ambtenaren worden woensdag alle stacaravans op de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen gecontroleerd. Tussen zes- en zevenhonderd caravans worden gecontroleerd of ze veilig genoeg zijn om in te wonen, aldus een woordvoerster van de gemeente Zundert. De campingbeheerder krijgt de opdracht om overtredingen te herstellen. 

Verschillende gemeenten
De deelnemende ambtenaren zijn van diverse gemeenten in West-Brabant. De resultaten van de controle worden donderdag verwacht. Fort Oranje is onder andere bekend door een goedbekeken serie die SBS6 heeft uitgezonden over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. De serie toonde de schrijnende woonomstandigheden van de bewoners van verpauperde stacaravans.

 

Sluiten kan niet

De drukte op de camping neemt in deze tijd van het jaar traditioneel weer toe vanwege de komst van arbeidsmigranten die werken voor landbouwers in de regio. De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (ambtenaar) op
Zo te zien (op de TV) was het daar een "gezellige boel"
Correctie, een puinhoop dus!