of 65101 LinkedIn

'Tichelaar schoof schoonzus werk toe'

Jacques Tichelaar, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft er in 2015 voor gezorgd dat een ontwerpopdracht voor een rijksmonument in Assen naar zijn schoonzus ging.
3 reacties

Jacques Tichelaar, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft er in 2015 voor gezorgd dat een ontwerpopdracht voor een rijksmonument in Assen naar zijn schoonzus ging. De opdracht was aanvankelijk aan een ander gegeven. Dat blijkt uit een onderzoek van Dagblad van het Noorden en de Volkskrant.

Integriteitsregels
Tichelaars schoonzus verdiende ruim 3100 euro met de klus. De andere ontwerpster kreeg een schadeloosstelling van 3500 euro, een andere opdracht en een excuusbrief van Tichelaar. Volgens de kranten heeft Tichelaar met zijn bemoeienis de provinciale integriteitsregels geschonden. De commissaris spreekt tegen dat hij iets heeft misdaan.

Zwager
Het PvdA-kopstuk werd in 2013 al op de vingers getikt voor een andere zaak. Hij had toen bemiddeld in een conflict tussen de gemeente Coevorden en een horeca-ondernemer, die zijn zwager was. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Klaas (Nvt) op
deze man springt geregeld creatief om met integriteit. Is niet in staat om dingen goed te scheiden. Dit is de zoveelste affaire wearin hij een twijfelachtige rol speelt.hij kan maar beter opstappen.
Door Henk op
De PvdA heeft te lang met de VVD aan tafel gezeten.

Sinds 2008 zijn al 21 VVD'ers veroordeeld door een rechter. Afgelopen jaar kwamen Jos van Rey, Tilman Schreurs en Rolf Zincken daarbij. Ton Hooijmaijers werd definitief veroordeeld door de Hoge Raad.

Volgens de index waren er vorig jaar 46 affaires. Het ging onder meer om zestien misdragingen onder volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd, zoals vechtpartijen, en om tien keer laakbaar gedrag, zoals beledigingen via Twitter. Acht keer maakte een politicus misbruik van vertrouwelijke informatie.
Door Heuvelmans op
Socialist he, van een PvdAer kun je alles verwachten.

Vacatures

Van onze partners